Bad Sectorlü ve %30 sağlıklı HDD tamir edilir mi?

oldvillaGGer

Hectopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3 5005u / intel HD graphic 5500 / 128gb ssd
Elimde HGST marka 500GB bir HDD var. Sağlık durumu %30 ve çok fazla bad sector barındırıyor. Araştırmalarım sonucunda bir seyi çok merak ettim. Bu HDD'lerde bulunan manyetik plakayı söküp ters takarsam HDD sıfır haline gelmez mi?

HDD tamir etmeye değecek bir malzeme değil randıman da alamazsın zaten. Direkt çöp olur.
Ama manyetik plakanın iki kısmı da aynı değilmi, aynı performansı neden vermesin?

Öyle bir çılgınlık yapma diskin selasını okutursun. Duyduğum en saçma ve komik yöntem söylediğin ayrıca.
Disk şuan ztn yatalak hasta gibi çalışıyor ama veri yazamıyorum üzerine ölü bölgeler çok sık olduğu için dosyalar bozuluyor. Ya çöp olacak benim için yada güzel bir tecrübe

Yahu öyle bir şey yapamazsın diski açtığın gibi zaten hava girecek içi tozlanacak diski çevirsen bile bir şeye yaramaz. Diskin diğer tarafında bir şey yok ki.
Disk i daha önce deney yapmak için açtım zaten bişi olmamıştı. İnternetteki bilgilere göre plakanın iki tarafıda eşit yani alt taraf hiç kulanılmamış bir yüzey içeriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…