Bademcik iltihabı nasıl geçer?

Yer
Ankara
Hiç tadım yok. 2 gündür boğazlarım şiş, suyu bile tanflex vs kullanarak içiyorum. Dün doktara gittim dedim hap yutamam. Deposilin mi öyle bir şey vurdu kalçama. 10 dk acıdan bağırdım ağladım ama ateşim düştü gerçekten. Bu günde uyutmadı hiç mukus ve salya ile boğulup boğulup uyandım en son 3'ten beri ayaktayım. Augmentin, C vitamini, uyuşturucu gargara( ve sprey ) ve burun spreyi kullanıyorum. Ateşimin düşmesi harici + başka bir şey yok.(yara olmuş bağdemciklerim. Bu şekilde hasta olupta iyileşen nasıl iyileşti acaba? Ne tavsiye edersiniz? 5 gündür ateşliyim peder iyisin uğraştırma beni dedi o yüzden erkenden gidemedim. Salı ya da çarşamba tam iyileşir gibi oldum ancak perşembe çok kötüydüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ameliyat olarak kardeşim olmuştu küçükken çok kötüydü ameliyattan sonra daha iyi oldu.

Deposilin vurulduktan bir iki gün sonra iyileşmen gerekirdi ilginç gerçekten. Deposilin çok etkili bir antibiyotik. Ayrıca küçük bir tabağa zencefili küçük küçük kes. Üstüne bal dök ve onu ye. Bu da çok etkilidir. İçine sarımsak da koyarsan daha etkili olur.

Hocam dün sabah vuruldum.
Öncesi gibi yanmıyorum ama bağdemciklerim aşırı derecede şiş ve hiçbir şey yedirip içirmiyor.
Dün gece saat 23 gibi tekrar gittik hastaneye birkaç gün sürüneceksin dedi.
Ama o zencefil ile balı öneren çok.
Malzemeleri evdekilere toparlatayım deneyeceğim.

Kardeş bir de şunu dene. Bir büyük su bardağı suya, 2 yemek kaşığı elma sirkesi kat karıştır ve 5 dakika arayla yudum yudum iç. Gargara yapar gibi bir nevi.

Şu anda ileri derecede bademcik iltihabı hastalığı geçiriyorum yaklaşık olarak üç haftadır bu dertten mustaribim, bendeki kronikleşmiş artık antibiyotik ağrı kesici ve gargara ile biraz iyi gibi oldum son 3--4 gündür ishal ve yüksek ateş problemim var işe dahi gidemeyecek duruma geldim size tavsiyem kesin bir şekilde ağız bakımınızı düzenli yapın ağız hijyeni çok önemli dilerseniz kendi kullandığım ilaçların isimlerini yazabilirim size doktorunuza danışıp kullanabilirsiniz. Ayrıca bol bol sıvı tüketin boğazınız nemli kalsın kuru kalmasın süt için yudum yudum yoğurt tarçın tahin pekmez tüketin ben bu şekilde rahatlama sağladım.

Zorlayıp kahvaltı yaptım 3-4bardak çay yarım kase reçel (ki tatlı olan şeyleri sevmem ). Normal bir yemek kaşığı patetes kavurması, 5-6 zeytin vs.
Yine eski performansım yok ama 3 gündür filan yediğim en büyük öğün buydu.
Umarım iyileşirim, şu an sabaha göre daha iyiyim.

Çok şükür hocam.
Sürüntü testinde bir bakteri çıktı ama çok mühim değil imiş (beta değil).
Çok dikkat ediyorum artık en ufak boğaz ağrısında hastanedeyim. YKS'den sonra duruma göre aldırmayı palanlıyorum.

Bu arada o kadar zamandan sonra soran biri olması beni mutlu etti. Beklentim yoktu. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…