Bağcılar'da yaşamaktan bıktım

Dini inan hiç umrumda değil. Anlatmak istediğim kendi malzeme veriyor zorbaların eline sonra zorbalanınca burada konu açıyor.
Tamam da işte yaşanmış bitmiş şuan dediğine göre öyle tiplerin olmadığı bir lisede okuyor. Zaten asıl konu o zaman ki zorbalığı da değil. Hem gidip zorbalara dinini açıklamamış bir arkadaş ortamında konuşurken başka bir kişi duymuş. Orada inançtan daha önemli bir konu olsa onu da duyar ve yayardı o kişi. Dediğim gibi Müslüman olmaması zorbalık için bir bahane olmuş sadece.
 
Havalı olduğu için öyle söylüyor. Yoksa inancı kimsenin umurunda değil.

Etrafa saldırmak için fırsat kollayan kekolar "sen Allah'a mı sövdün?" bahanesiyle önlerine gelene saldırabiliyorlar, ufak bir aramayla bu tarz sayısız kavga, daha doğrusu dayak videosu bulabilirim. Bu arkadaşa sataşmak için bu bahaneyi kolayca kullanırlar. Ayrıca doğuştan farklı inanç veya dinde de olabilir. Bağcılar gibi bir yerde Müslüman değilim demenin bir havası olacağını zannetmiyorum.
 
Arkadaş bunları biliyor zaten. Kendisi de söylüyor. Kekoların ona saldırması ve zorbalaması ihtimalini göz onunde bulundurarak arkadaşlarına dininden bahsediyor. Neyse whatever kime ne anlatıyorum.
 
Ne alakası var başka dine inanmak havalı mı arkadaşın temel sorunu bu bile değilken suç atmanız çok saçma
Suç atmıyorum şunu anlayın artık. Bir insana durduk yere dininden bahsetmek saçma özellikle kekoların bulunduğu ortamda. Ne gerek var? Dinini kendi içinde yaşa.
 

Maalesef başka şansın yok gibi kendini sık zorla ve iyi bir üniversite tutturarak şehir dışında bir yere git en mantıklısı.
 
Neyse whatever kime ne anlatıyorum.

Anlamamaya yemin etmiş bir insan değilim, mantıklı bir fikir belirtirsiniz anlar ve teşekkür eder geçerim ama konuya lap diye "havalı görünmek için" diye dalga geçer gibi girip sonra karşınıza zıt fikirler çıkınca böyle yapmanız hoş değil. İnsan bu, ağzını bantlayıp mı okula gidecek? İllaki mantıklı mantıksız mevzuları konuşacaklar. Benim de lisede bir arkadaşım Hristiyan olduğunu söylüyordu, din hocasının oğlu 'babamın dersi çok sıkıcı, seçmelide kuranı seçmeyelim" demişti 25 kişi kuran işlerken biz 5-6 kişi adını unuttuğum seçmeli derste fizikçiyle bazen fizik işleyip bazen muhabbet ediyorduk. Şimdi biz de orada ayrıştırılacak olsaydık havalı deyip geçecek miydiniz? Çok büyük bir ön yargı.
 
Suç atmıyorum şunu anlayın artık. Bir insana durduk yere dininden bahsetmek saçma özellikle kekoların bulunduğu ortamda. Ne gerek var? Dinini kendi içinde yaşa.

Müslüman bir birey ben Müslüman'ım derken mesela konusu açılmıştır oda ben inanmıyorum demiş olabilir normal bir şey böyle bir şey yaşanması onun suçu değil yani bir de havalı olduğu için yapmadığını düşünüyorum bunu belirttim.
 
Tabii haklısınız ama arkadaş küs küs oturup durmayacak tabii ki. O da sosyalleşecek. Ama risk almayarak. Ben de biliyorum böyle ortamların nasıl olduğunu merak etmeyin. O yüzden konuştuklarına 2 dikkat ediyorsa 3 dikkat edecek. Çünkü bu insanlar aşırı saçmalayabiliyorlar bazen. Ama sırf dininden bahsedecekse bile sınıf ortamında değilde dışarda bi yerde bahsedebilir. Bahçede kimse duymaz diye düşünüyorum. Ayrıca şu an lisede olayı farklı. Ortaokul ve ilkokulda yediği zorbalıklardan dolayı sosyal becerileri bozulmuş. Ve bizden aslında sosyal becerileri hakkında yardım etmemizi bekliyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…