Bağımlılıklardan nasıl kurtulabilirim?

Itsmecarljohnson

Centipat
Daha fazla  
Kafayi siyirmak uzereyim artik şu bagimliliklarimdan kurtulup adamakıllı ders çalişmak istiyorum kafamin içinde surekli bir parti var ve aşırı derecede teknolojik alet bagimlisiyim. Nasıl kurtulacagimi da bilemiyorum. Dün de Monster diye bir animeye başladım, çok surukleyici bir şey oldugundan derslere de odaklanamiyorum. Tuşlu telefona geçmeli miyim, sizce ne yapmaliyim?

Dostum bu ülkenin yarısının yaşadığı bir şey derslere eğlenceli bir şekilde çalışmak için düzen ayarlayabilirsiniz 30 dk çalışma 5-10 dk mola tarzında veya dersi iyi anlatan hocalardan izleyip öğrenmeni kolaylaştırabilirsin.

Bir anda bırakamazsınız, haliyle direkt olarak tuşlu telefona geçmeniz sizi kurtarmayacak. Kendinize zaman tanıyın, her ne kadar zamanınız olmasa bile. Süreci yavaşça ve olması gerektiği gibi ilerletin ve farklı aktiviteler deneyin. Yalnız buradaki kilit nokta, tırnak içine alarak söylenmesi gereken şey YAPMAK. Size bunun hakkında herhangi birileri öneriler verebilir, yapmanız veya yapmamanız gereken şeyleri söyleyebilir ancak siz onların önerdikleri şeyleri gerçekten yapacak mısınız? Mesela size gün içerisinde birkaç saatlik bir yürüyüş önerebilirim ama siz bunu yapacak mısınız? Hayatınızda yapacağınız küçük, minik değişikliklerle başlayın. Bir şeyler izlemeniz sorun değil, sadece derse hiç vakit ayırmamanız sorun. Bir anda oturup saatlerce çalışmanız beklenemez, yirmi dakikayla başlamaya ne dersiniz? Her şey sizde ve sizin kafanızda bitiyor, aklınızda tek şey olsun; yapmak. Sadece bir şeyleri yapmaya, değiştirmeye başlayın. Bir süre sonra her şeyin değiştiğini gözlemleyeceksiniz.

Aynı problemi yaşıyordum ödül sistemi benim açımdan biraz rahatlatmıştı akşamları LoL oynamak için şu kadar ders çalışacağım vs diye kdolamıştım kafamda beni kurtardı bu taktik biraz LoL oynamak için ders çalışıyormuş gibi hissediyordum başta ama hallettim kendimce. Asıl olay burada teknolojik alet kullanımıyla ders çalışmayı birbirinden tamamen ayırabilmek. Ders çalışmak ayrı bir zaman telefon PC ayrı bir zaman olarak kafada kodlamak kolay gelsin başka sorun varsa yaz bu arada boş sallamıyorum kendimce iyi bir sıralama derken 10k.

Ders çalışmaya başla kafanı derse veremeyince dümdüz duvara bak eline telefon alma. Canın sıkılıncaya dek duvara bak. Zihnin duvara bakacağına ders çalışmayı tercih eder, düzelirsin yavaş yavaş.

Kafayi siyirmak uzereyim artik şu bagimliliklarimdan kurtulup adamakıllı ders çalişmak istiyorum kafamin içinde surekli bir parti var ve aşırı derecede teknolojik alet bagimlisiyim. Nasıl kurtulacagimi da bilemiyorum. Dün de Monster diye bir animeye başladım, çok surukleyici bir şey oldugundan derslere de odaklanamiyorum. Tuşlu telefona geçmeli miyim, sizce ne yapmaliyim?

Tuşlu telefona geçsen iyice kafayı yersin. Ailene söyle ders çalışırken elinden alsınlar.

Bir anda bırakamazsınız, haliyle direkt olarak tuşlu telefona geçmeniz sizi kurtarmayacak. Kendinize zaman tanıyın, her ne kadar zamanınız olmasa bile. Süreci yavaşça ve olması gerektiği gibi ilerletin ve farklı aktiviteler deneyin. Yalnız buradaki kilit nokta, tırnak içine alarak söylenmesi gereken şey YAPMAK. Size bunun hakkında herhangi birileri öneriler verebilir, yapmanız veya yapmamanız gereken şeyleri söyleyebilir ancak siz onların önerdikleri şeyleri gerçekten yapacak mısınız? Mesela size gün içerisinde birkaç saatlik bir yürüyüş önerebilirim ama siz bunu yapacak mısınız? Hayatınızda yapacağınız küçük, minik değişikliklerle başlayın. Bir şeyler izlemeniz sorun değil, sadece derse hiç vakit ayırmamanız sorun. Bir anda oturup saatlerce çalışmanız beklenemez, yirmi dakikayla başlamaya ne dersiniz? Her şey sizde ve sizin kafanızda bitiyor, aklınızda tek şey olsun; yapmak. Sadece bir şeyleri yapmaya, değiştirmeye başlayın. Bir süre sonra her şeyin değiştiğini gözlemleyeceksiniz.
Hocam dediginiz dogru da benimki apayri birsey yani nasil desem sanal dunya benim ailem gibi bisey birakamiyorum (herhalde ebeveynlerim ben susayim diye elime tablet vermesiyle basladi bence) yani hocam çok zor dusunmeden edemiyorum ders çalişmaya baslayinca da dunya bana dar geliyor mesela full ders calisiyorum sanki dunyanin en kotu gunuymuş gibi ama oyun oynamaya baslayinca da beynim uyuşuyor ne yapacagimi bilemiyorum :(((((

Tuşlu telefona geç.

Dizi izlerken ders çalış.Mesela ben çok kez izlediğim dizileri yine izlerken basit ödevleri yapıyorum aradan çıkıyor.Yeni nesil ve beceri temelli sorularda odaklanma önemli olduğu için bunu yapamazsın ama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı