Bağlantı hızım normal mi?

AndJusticeForAll

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba bağlantı hızım speedtest'te 6.66 mb download hızım görünüyor bu normal mi? (TTNET kullanıcısıyım)
Başka aboneliğe geçmek istemiştim geçmiş aylarda 1 ay beklersiniz vs. denilmişti müşteri hizmetleri tarafından.

Bir de çok fazla kavram var.
ADSL, VDSL, Fiber, Hiper, Uçan, Kaçan vs. vs.

Bunlar ne anlama gelmektedir?

Asus'un AC-750 model modemini kullanıyorum. Bu modem ile ne bağlantı abonelik almalıyım potansiyeli nedir?

Santral/Saha Dolabı Tahmini Mesafe836 MetreAdresinizde Alabileceğiniz Maksimum Hız15 MBPSPort DurumuPort Var

Böyle bir sonuç verdi?

Santral/Saha Dolabı Tahmini Mesafe836 MetreAdresinizde Alabileceğiniz Maksimum Hız15 MBPSPort DurumuPort Var

Böyle bir sonuç verdi?
Alabileceğiniz maksimum hız 15mbps gözüküyor. Santral dolabına bayağı bir uzaksınız o yüzden internetiniz bayağı yavaş. Pek de bir çözümü yok gibi. Alabileceğiniz maksimum hız düşük çünkü.

ADSL günümüzde santralden eve kadar bakır kablolarla kullanılan internet hatlarına denir,alınabilecek hız değişken olmasına karşın maksimum 16Mbps'dir.Bu bağlantıların en gelişmiş modeli ADSL2+'dır.Alınabilecek hız teoride maksimum 24Mbps'dir.VDSL ise saha dolabına kadar fiber,ordanda eve kadar bakır kablo çekilir.Bu durumda teoride 100Mbps alınabilir.Daha iyisi VDSL2'dir.Yine teoride 200Mbps hızlara ulaşılabilir.Türk telekom'un Hiper internet diye sattığı VDSL teknolojisidir,yani %100 fiber değildir.Fiber ise Santralden evinize kadar fiber çekilmesidir.Hız konusunda net birşey söyleyemesem de alt yapı kalitesine bağlı olarak teoride 10.000Mbps hızlara çıkılabilmektedir.Her ne kadar teknoloji gelişse de mevcut alt yapı yeterli olamadığında buz hızlara malesef çıkılamıyor.En basit bu şekilde anlatabilirim.Modeminizde bulunan hat değerlerini resim olarak eklerseniz,hattınız ile ilgili daha net açıklamalarda bulunabilirim.İyi forumlar.

Son düzenleme:
Çok teşekkürlerimi sunarım oldukça açıklayıcı anlatımınızdan ötürü
Modemime bağlı hat değerinin resmi nedir? Bunu nasıl elde edebilirim?

Çok teşekkürlerimi sunarım oldukça açıklayıcı anlatımınızdan ötürü
Modemime bağlı hat değerinin resmi nedir? Bunu nasıl elde edebilirim?

Ne demek rica ederim.
Modem arayüzüne giriş yapın,ordan gelişmiş ayarlar'ın altındaki Sistem günlüğüne tıklayın.Sağ üstte DSL günlüğü yazar oraya tıklayın ve karşınıza hat değerleriniz gelecektir.O bölümün resmini alarak buraya ekleyebilirsiniz.

Modem arayüzüne girmek için web tarayıcınızdaki üst kısma 192.168.1.1 yazın.Standart olarak kullanıcı adı:admin şifre:admin dir.

Takıldığınız bir yer olursa belirtin yardımcı olayım.

Ayrıca modeminiz ADSL,ADSL2,VDSL,VDSL2 teknolojilerini destekliyor.Modeminiz günümüz için gayet yeterli.

Teşekkürler tekrardan fakat admin admin yazdım hatalı diyor.
ben daha önce herhangi bir kullancı adı yahut paralo belirlemedim bunu nasıl öğrenebilirim=
?

Teşekkürler tekrardan fakat admin admin yazdım hatalı diyor.
ben daha önce herhangi bir kullancı adı yahut paralo belirlemedim bunu nasıl öğrenebilirim=
?
Alternatif olarak:
Kullanıcı adı:Admin
Şifre:ttnet veya turktelekom

Bunlar da olmaz ise muhtemelen şifre koyulmuştur ve bunun tek çözümü modemi fabrika ayarlarına sıfırlamaktır.Ayrıca modemin arkasın da da kullanıcı adı ve şifre yazar.

Yok üstad olmadı onlarda. Muhtemelen birisi dışarıdan müdahale edip değiştirmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…