Yaklaşık 1 hafta önce "bağlantınız gizli değil" uyarısının altında "net::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID" hata kodlu sorunu yaşamaya başladım.
Uzun süre araştırdım; sebeplerini, çözümlerini, nasıl oluştuğunu bulmaya çalıştım. Ancak kalıcı bir çözüm bulamamıştım.
".com" uzantısını ".com.TR" yaparak sorunumu çözmüştüm ancak bu sefer ".com" kullanmadığım için bazı sorunlarla karşılaştım.
Örneğin: Bir internet sitesine kaydoluyorum ve hesap onayı için mailime "google.com" uzantılı bir link geliyor. O linki açtığımda ise bağlantınız gizli değil diyor ve hesabım onaylanmadığı için kaydolamıyordum.
Örneğin 2: Bot doğrulaması yapan internet sitelerinde üyeliğimi girerken (her sitede değil, bazılarında) "bot olmadığınızı doğrulayamadık." gibisinden bir mesaj alıyorum ve üyeliğime giremiyordum.
En sonunda Technopat Sosyal'de bir konu gördüm.
Kayıt defterinden HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet settings yolunda "proxysettingsperuser" yazan ayarın değerini 1 yapınca düzeldiğini öğrendim ve bu çözüm benim her türlü sorunumu gider mişti. Kayıt aktivasyonu, sitelere girerken bot korumasına takılmalarım vs.
Ancak bilgisayarımı kapatıp açınca bu değer varsayılan olan 0'a geri dönüyordu.
Her seferinde kayıt defterini açıp, o değeri bulup, değiştirmemek için .reg uzantılı bir dosya yaptım ve her bilgisayarı açtığımda bu dosyayı açıp değeri 1 yapıyorum.
Fakat bu durumdan sıkıldım açıkçası. Bu değeri kalıcı şekilde 1 yapmak mümkün müdür? Veya bu .reg uzantılı dosyayı bilgisayar her açıldığında otomatik çalıştırmak mümkün müdür?
Veya bu sorunun farklı, alternatif, kalıcı çözümleri var mıdır?
Teşekkürler şimdiden.
Eki Görüntüle 1202433
Regedit dosyası:
Download Bağlantınız Gizli Değil Çözüm.reg (170.00 B) now. Fast and easy at workupload.com
Regedit dosyasının içeriği:
Windows registry editor version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
"Proxysettingsperuser"=dword:00000001
Eki Görüntüle 1202448