"Bağlı değil, bağlantı var" hatası

Benker

Megapat
Yer
Adana, Turkey
Daha fazla  
Zaman zaman aniden internet bağlantım kesiliyor.

Modemin tüm ışıkları normal yandığı ve telefon, tablet gibi diğer aygıtlar internete kablosuz bağlanabildiği halde, (Windows 10 yüklü) bilgisayarımda "Bağlı değil, bağlantı var" hatası alıyorum.

Bu durumda cep telefonunun hücresel bağlantısını paylaşıma açıyorum. Hücresel üzerinden yeniden internete bağlanan bilgisayarımın birkaç dakika sonra Wi-Fi erişimini hücreselden eski haline getirdiğimde sorun kalmamış olduğunu görüyorum.

Bulduğum en pratik ve hızlı çözüm bu oldu. Kapatıp açma derdinden kurtulduğum için memnunum ama sorunun neden kaynaklandığını da anlamayı istiyorum.

Başlat\Aramaya Başla bölümüne Cmd yazdığınızda arama sonucu olarak gelen komut istemi dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan Komut İstemi penceresine aşağıdaki komutları sırası ile yazınız.

1 - netsh int ip reset a.txt (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız. Bazı bölümlerin sıfırlandığını ve karşılığında TAMAM yazdığınız teyit ediniz.)

2 - netsh winsock reset (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız. Windows sock kataloğunun başarıyla sıfırlandığını teyit ediniz.)

3 - netsh winhttp reset proxy (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız.)

4 - netsh advfirewall reset (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız.)

5 - ipconfig /flushdns (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız.)

6 - Bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.

Bu, bağlantım kesildiği zaman yapmam gereken bir işlemler dizisi mi yoksa bunu yapınca sorun tamamen ya da uzun süre ortadan kalkacak mı?

Eğer anlık çözüm ise hücreseli paylaştırmak daha daha pratik geliyor.

Şu anda bilgisayarı kapatamayacağım için hemen yapamıyorum ama deneyeceğim.

Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı