Bahar ve yaz ayları için tahminler

Makaleler
12
Bu zamana kadar pek çok tahmin yaptım ve başarıyla tuttu. Ben de dedim ki neden tecrübemi insanlarla paylaşmayayım? Ben, yıllardır meteoroloji raporlarını inceler, bunları analiz eder ve modelleri takip ederim. Bir aralar internette de paylaşımlar yapıyordum fakat kaliteli tahminler olmasına rağmen kitle elde edemeyince bıraktım.

Şimdi mevsimlik bir tahmin yapacağım. Daha önce kış tahmini için ılık ve hafif yağışlı geçeceğini tahmin ettim. Genel olarak tuttu, bazı yerler güzel yağış almış olabilir. Burası kurak geçiyor sayılır, yağış olsa da az yağıyor. Bu sezon düşündüğüm gibi kar da pek olmadı. Bir kere yağdı, o da birkaç cm idi.

Bu yılki bahar ve yaz mevsimi tahminime göre sıcak ve genellikle kurak havalar bekliyorum. Güney bölgelerin geneli kurak, kuzey bölgelerin ise çoğu az yağışlı geçebilir. Doğu Karadeniz'de dahi yağışların azalacağını tahmin ediyorum fakat bu bölgeler yine de nem bakımından şanslı. Özetle geçen yıla göre daha yüksek sıcaklıkların hakim olmasını bekliyorum. Bu doğrultuda yağışlar da azalacak. Yani bana göre güneyden gelen sistemler etkili olacak.

Hocam zaten güney tarafı yazın sıcak ve kurak geçmiyor mu? Ama bu yaz çok sıcak olacağını düşünmüyorum. Ilık ve kurak geçeceğini tahmin ediyorum. Ülke genelinde ise bir kuraklık sorunu var ve küresel ısınmadan dolayı diye biliyorum. Yağışların azalması gayet normal.

Hocam zaten güney tarafı yazın sıcak ve kurak geçmiyor mu? Ama bu yaz çok sıcak olacağını düşünmüyorum. Ilık ve kurak geçeceğini tahmin ediyorum. Ülke genelinde ise bir kuraklık sorunu var ve küresel ısınmadan dolayı diye biliyorum. Yağışların azalması gayet normal.
Geçen yıl yağışlı geçti. Bu yıl geçen yıla göre daha kurak bekliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı