Baştan sona kontrol altında yarışı götüren Piastri dominant bir galibiyet elde etti. Sezona çok iyi başladı umarım böyle de devam eder. Bir Ferrari taraftarı olarak bizden hayır yok Piastri’nin şampiyon olmasını çok istiyorum. Alt serilerden de takip ediyordum şampiyon olacak kumaşı da görüyordum mutlu ediyor performansı ister istemez.
Mclaren: MCL39 Norris’in abarttığı kadar hızlı olmasa da çok iyi bir araçtı. Yarıştan önce Norris, Piastri herkese tur bindirecek falan diyordu. Kendisi önde başlayınca da en hızlı araç biz değiliz diyor. Piastri umarım buna gereken dersi verir.
Norris hatalı start alıp 5 saniye ceza almasına rağmen iyi bir yarış çıkarıp podyuma geldi ama yine hata yaptığı bir yarıştı.
Mercedes: Russell sezona çok iyi başladı ve harika sürüyor. Bugün de kusursuz sürdü hakikaten. Bir şampiyon gibi sürüyor. SC çıkmadan önce Leclerc’in baskısı altındaydı SC ona yaradı ama SC girerken soft lastik taktı ve 24 tur yanlışım yoksa soft ile gitti harika tempo ve lastik yönetimi gördük.
Antonelli her ne kadar puan alamasa da bugün çok beğendim. Yarışın ilk bölümünde çok iyiydi. Mercedes 2 defa üst üstte soft takarak yarışını mahvetti.
Ferrari: Her iki pilotta çok iyiydi bugün. Hamilton gerilerden başlayıp iyi yükseldi. Leclerc de ilk pitlerden sonra uçuyordu resmen ama SC işi bozdu. Son bölümde hard lastik kullanmak dışında takımın seçeneği yoktu. Soft taksaydılar Mercedes kadar lastikleri iyi yönetemezdiler. Mecburen hard lastik taktılar hard lastik de bugün çok kötüydü hangi pilot bu lastiği taktığında sorun yaşadı. Ona rağmen Norris’e karşı çok iyi savunma yaptı, başka da yapacak bir şeyi yoktu.
Redbull: Araç bugün çok kötüydü. Lastiklerde baya sıkıntı çekti Verstappen. Maksimum hızı bu kadardı aracın son turda da Gasly’i geçti. Verstappen’in kontrasyonuna hayran kaldım. Start anında Norris’i hatalı yerde durduğunu şikayet etti çok iyiydi o.
Tsunoda da ilk puanlarıyla tanıştı. İyi bir yarış oldu onun için.
Günün en büyük sürprizleri hiç şüphesiz Gasly ve Haas idi.
Gasly harika bir sürüş gerçekleştirdi keşke son turda Verstappen’e geçilmeseydi. Yine de çok iyi sonuç.
Doohan da yarışın ilk yarısında puan potasındaydı sonradan geri düştü.
Haas: Her iki pilotta çok iyiydi. Bearman son sıradan başlayıp Antonelli’nin önünde puan almayı başardı bana göre günün sürücüsü.
Günün sürücüsü Hamilton oldu bu arada.
Racing Bulls çok yavaştı bu hafta. Lawson 2 defa ceza aldı rakiplerine temastan.
Williams da beklentilerin altında kaldı. Sainz, Tsunoda ile mücadelesinde ceza yedi aracı da hasar görüp yarıştan çekildi.