2015 lise mezunuyum ve lise bittikten sonra etrafımdaki üniversite mezunlarının 2.000 TL ücretle iş aradıklarını ve bulamadıklarını gördükten sonra zaman kaybı olacağını düşündüğüm için üniversiteye gitmedim.
Bu geçen 4 yıllık süreç içinde kendi işlerimi yapmaya çalıştım, biraz para kazandım fakat kazandığımın fazlasını kaybettim. Sürekli para sıkıntısı, bu ay kazanacak mıyım, faturaları ödeyebilecek miyim gibi sorunlar ile uğraşmaktan sıkıldığım için işi bıraktım ve ailemin yanına döndüm. 3 aydır bana ailem bakıyor ve yaşım 22 olduğu için askerlik zamanım da geldi.
Dayım asker, süresini tam bilmiyorum fakat yaklaşık 20 yıldır asker diyebilirim. Onunla bayağı konuştum bu konuları, bayağı zor diyor. Kendisi 3 veya 4 yıl içerisinde emekli olacak, ayrıca emekli parası alacak ve şu anda bile Türkiye şartlarına göre iyi maaş alıyor. Bu 3 aylık süreç içerisinde düşündüm ve ben de asker olmaya karar verdim. Buna yeni askerlik sisteminin gelişime açık olması da etki etti tabii.
Liseyi Gemi Yapımı bölümünde okudum ve sınıf arkadaşlarımdan 1 tanesi hariç askere gidenler bahriyeli olarak askerliğini yaptı. 1 tanesi kendisi karada yapmak istediği için karaya almışlar. Ben de büyük ihtimalle bahriyeli olacağım.
Bayağı araştırma yaptım, maaşları olsun, imkan ve olanakları olsun bayağı iyi fakat hala aklıma takılan birkaç soru olduğu için foruma danışayım dedim.
Yeni sisteme göre ilk 6 ay bittikten sonra 6 ay daha kalacağım ve daha sonra sınavlarına gireceğim, sınavlarını geçebileceğimi düşünüyorum, bu süreçte askerde biraz ders de çalışırım. 1. Dereceden yakın akrabam asker olduğu için benden daha az puan istenilecek zaten.
Sözleşmeli Er olan birisi var ise artılarını ve eksilerini yazabilir mi? Olmadı zaten bu işi yapmaya kafama koyduğum için kendim yaşayıp görürüm. Mesela Sözleşmeli er erbaşların hafta içi mesai bitiminde evlerine gitme hakları yoktur gibi bir bilgi mevcut sitelerde, bu ne demek oluyor? Sözleşmeli Bahriyeli Er olunca sefere çıkınca ayrıca ücret alıyor muyuz? Bu ve buna benzer temel sorulara cevap verebilecek bilgili birisi varsa çok memnum olurum.
Şimdiden teşekkür ediyorum.