Bajaj Pulsar NS 125'in resimdeki parçası nedir?

• Konuyu başlatan aKuu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.056
Makaleler
3
Arkadaşlar dün ilk kazamı yaptım, motordan düştüm ve motorla birlikte sürüklendim birkaç metre. Daha sonra motorda hasar var mı diye kontrol ederken bu parçanın hasar aldığını gördüm, bunun adı nedir ne işe yarar, tamire götürülmeli mi? Marka model=Bajaj Pulsar NS 125.
IMG-20240831-WA0003.jpeg

Lütfen detaylı resim çekin bu şekilde anlamak çok güç bir kaç açıdan detaylıca paylaşın yardımcı olacağım.

Oksijen sensörü veya buji kablosu olabilir gibi duruyor bu açıdan ama detaylı foto atarsanız ne olduğunu söyleyeyim

Lütfen detaylı resim çekin bu şekilde anlamak çok güç bir kaç açıdan detaylıca paylaşın yardımcı olacağım.

Oksijen sensörü veya buji kablosu olabilir gibi duruyor bu açıdan ama detaylı foto atarsanız ne olduğunu söyleyeyim
2.jpg

Bir de bu fotoğraf var şuan motosikletin yanında olmadığım için çekemiyorum, gidonun olduğu tarafta, koruma demirinin altında.

Evet oksijen sensörü eğer hasarlıysa motorun sesi artmış olması ve çekişten düşmüş olması gerekir. Çok gerekli bir parçadır derhal değiştirilmesi gerekir. (Tabi hasarlıysa)

Öncelikle oksijen sensörü motorun çalışması için gerekli bir parça. Vazifesini söyliyim. Motordan çıkan gazı yani egzoz gazını ölçüp motorun beynine iletir motorun beyni de bu verilere göre yakıt hava karışımını ayarlar ve enjektörler bu verilere göre püskürtme yapar. Hava emiş kanalı da bu verilere göre açılır kapanır. Yani oksijen sensöründeki bir hata motosiklet çalışsa dahi diğer kritik aksamlara zarar verir. O yüzden servise götürün ve kontrol ettirin. Motoru bilgisayara bağlayıp test edecekler

Fiyatlarını kontrol ettim 3500 tl civarı ortalama. Servis ile bir konuşun sorun yok ise problem olmaz devam ama sorun var ise değişim şart garantiden değiştirebilirseniz deneyin. Olmaz ise de mecbur almak zorundasınız.

Öncelikle oksijen sensörü motorun çalışması için gerekli bir parça. Vazifesini söyliyim. Motordan çıkan gazı yani egzoz gazını ölçüp motorun beynine iletir motorun beyni de bu verilere göre yakıt hava karışımını ayarlar ve enjektörler bu verilere göre püskürtme yapar. Hava emiş kanalı da bu verilere göre açılır kapanır. Yani oksijen sensöründeki bir hata motosiklet çalışsa dahi diğer kritik aksamlara zarar verir. O yüzden servise götürün ve kontrol ettirin. Motoru bilgisayara bağlayıp test edecekler

Fiyatlarını kontrol ettim 3500 tl civarı ortalama. Servis ile bir konuşun sorun yok ise problem olmaz devam ama sorun var ise değişim şart garantiden değiştirebilirseniz deneyin. Olmaz ise de mecbur almak zorundasınız.
Anladım, eyvallah.

Parça 3.500, 500-1000 de işçilik alırlar ama hasar görmüşe benzemiyor. Sadece muhafazası kalkmış. Etrafına yanmaz bir makaron geçirip kapatırsan sorun olmaz muhtemelen.
Evet dediğiniz doğru fakat her ihtimale karşı servise götürüp bilgisayara bağlanıp yakıt hava karışım miktarı testi yapılsa iyi olur. Tabi bu benim önerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı