Bakanlıktan Minecraft Yasağı İçin Hukuki Süreç Başlatıldı

Oyunu oynamıyorum fakat sinir bozucu durum. Dışarıda velilere soruyorlar "Evet efendim, yasaklansın, oynatmıyoruz" tarzı şeyler diyorlar. Sorsak çoğuna ne olduğundan haberleri yok. Sözde çok şey yasaklıyor pabucumun bakanlıkları.

Bazı ülkelerde bu oyun "okullarda" oynatılıyor, şaka gibi.

Açıkçası bu kararı nasıl yorumlayabileceğimi bilmiyorum. 25 yıldır PC oyuncusu olan ben bu süre zarfında belki de milyalarca yaratık/düşman öldürmüşümdür ama bu güne kadar sokağa çıkıp kimseyi öldürmeyi de istemedim. PC oyunlarının çocukları acımasızlaştırmadığını gösteren bir çok bilimsel araştırma dururken bu karar neye göre alınmış çok merak ediyorum. Üstelik GTA, C.O.D, BF gibi kanın gövdeyi götürdüğü oyunlar dururken “Neden Minecraft?” diye de sormadan edemiyor insan. Mesele çocukların saatler boyunca oyunun başında oturması ise o yasaklamalar ile değil başka yollardan çözülmesi gereken bir durum.

Toplumu ve anne-babaları bilinçlendirmek yerine işi yasaklarlar çözme huyumuzdan umarım bir gün kurtuluruz.

Yaş sınırı getirilmeli diyen arkadaşlara katılmıyorum. Yaşları küçük olanların saçma sapan hareketler yapmasının nedeni yaşları değil yetiştirildikleri ortam. Günümüzde koşullar berbat bu yüzden yetişen nesil köreltilmiş bir şekilde yetişiyor. Daha fazla yazarsam yarın beni içeri atarlar herhalde. Umarım düşüncemi anlayanlar olmuştur.

Tek soru peki size, bizim oyunu oynamaya hakkımız yok mu ?

Gelişim piskolojisi senin yardımcın olsun güzel insan. Düşünceni çok iyi anlıyorum ama gelişim sosyal çevreden ibaret değil. Bunun üzerine nice kuramlar geliştiren insanlar var. Senin bahsetmeye çalıştığın pisiko-sosyal gelişim bunlardan birtanesi fakat yetersiz bir görüş. Soyut işlemler dönemi 10 -14 yaşa tekabül ediyor, bu dönemden öncesinde çocukta rahatsızlık oluşturabilir. Fakat yaratıcı modda barışçıl zorluk seviyesinde çocuklar mimari harikalar yaratabilir. Ama ebeveyn denetimi çok önemli.

Şu olabilir: Yaratıcı modda barışçıl ayarlara kısıtlanmış minecraft oluşturulup okullarda da oynatılabilir.

@steadyflow Kardeşim sen beni yanlış anlamışsın herhalde. Ben küçükler oyun oynamasın demedim. Aksine onları savundum, bizde küçüktük ve oyun oynuyorduk.

@pesofcoys Psikoloji ile ilgileniyorum bu yıl kazanabilirsem üniversitede okumayı düşünüyorum. Farklı bir yorumum var aslında bu yorumum gerçekten uzun olabilecek seviyede fakat ortam namüsait.

Oyun zeka, yaratıcılık geliştiriyor ve çok geniş bir yaş aralığı ile büyük bir oyuncu kitlesi var amaç toplumun zeka seviyesinin kendi zeka seviyelerini geçmemesini ve sisteme karşı gelinmemesini sağlamak.

@Sociologist Benim de demek istediğim eğer zararlıysa oyun (Alakası bile yok) yasaklanacaksa etkilenecek kitleye yasaklansın. Biz Outlast, GTA oynayan insanlarız, Minecraft mı sorun çıkarcak bize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…