Bakır boru ile işlemci birbirine yapıştı

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Exper Ultranote A5B-321
Anakart: Clevo W55xEU
CPU: i3-2348m
GPU: HD 3000
RAM:4GB DDR3 1333MHz
SSD:500GB Sandisk Ultra 3D
Arkadaşlar ben laptopuma termal macun sürecektim fakat bakır boru ve işlemci birbirine yapışmış, ayrılmıyor. Ne yapabilirim?

Kardeşim Türk usulü dene ama fazla sarsma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun işlemci ile bakır boru arasında uzun süre kalmaktan yapışmıştır. Çok ufak hareketler ile bakır boruyu oynatmanız gerekir veya bilgisayarı biraz kullanın işlemci ısınsın sonra kapatın bilgisayarı ve soğumadan boruyu çıkarın.

Benim laptop'ta aynı sorunu yaşamıştı termal macun sürecekken yapıştığını farkettim, tüm vidaları sök işlemcinin ardından çok sarsmadan çıkartmaya çalış, yada sistemi yüke bindir işlemci ısınsın ardından hemen çıkarabilirsin.

Borunun işlemciye lehimli olmadığından eminseniz plastik bir kart aracılığıyla ayırmayı deneyebilirsiniz.

Sisteminize AIDA64 gibi bir yazılımla bir süre stres testi yapıp sistemi kapatın. Ardından sistem soğumadan işlemciyle bakır boruyu çok güç uygulamadan hafif hareketlerle ayırmaya çalışın. Ayrılmazsa bir kart yardımıyla çok baskı uygulamadan ayırmayı deneyebilirsiniz.
Kaşık ile bakır borunun çizilme ihtimali yok mu?

Aynen öyle kaşık diyen arkadaş yanlış yazmış, lakin kaşık ile dener iseniz hem işlemciye hem boruya ve aniden bastırırken çıkarsa işlemci anakartada zarar verebilir.

Benim eski laptopuma benziyor arka taraftan vidası vardı. Aman dikkat, anakartı komple çıkartıp soğutucuları çıkartmıştım.

İşlemciye lehimli olma ihtimalı var, kontrol et eğer lehim ile tutturulmamışsa usul bir şekilde çıkartabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…