Baldur's Gate 3 benzeri oyun önerisi

OrhanYaman

Hectopat
Daha fazla  
Hayatımda hiç bu tarz bir oyun oynamadım ve oynamak istediğim oyunların videosunu izlemeyi de nedense hiç sevmem. Zaten izlemekle oynamak aynı olmuyor. Oyun indirimle falan 1000 TL oluyor ama bu türü sever miyim emin olmadığım için bu kadar çok para vermek istemedim. Belki kuruşuna kadar hak ediyordur ama bilmiyorum türü. Bu yüzden bana tabii ki de buna benzer oyun öneremezsiniz ama buna yakın oynanışı olan ucuz yollu bir oyun önerir misiniz? Türü sevip sevmeyeceğim o oyunla karar verip sonra seversem BG3 alacağım. Al geç seversin diyenleriniz olacaktır onlara da şunu diyeyim öğrenciyim. Bu yüzden bir oyuna 1K verecek durumum da çok yok iade sistemi var evet ama 2 saatte oyunu çözemem.

Merhaba, CRPG türü genel olarak yazı temelli rol yapma oyunları barındırıyordu, Baldur's Gate 3 bu oyunları bambaşka bir seviyeye taşıdı. Benzeri diyemem fakat aynı tür oyun olarak planescape: Torment veya eski Baldur's Gate oyunlarını önerebilirim. Ama şunu da unutma, bu oyunlardan çabucak sıkılıp BG3'e bayılabilirsin.

Bence bu şekilde Baldur's Gate'i anlayamazsınız yanlış bir yöntem olur ama firmanın önceki oyunları olan "Divinity" serisine bakabilirsiniz. Tabi onlar da bir maliyet oluşturuyor ve iyice sorun oluyor.

Bence Baldur's Gate 3 kısa sürede de olsa denenebilir. Hızlıca karakter oluşturun. Gemide başlıyorsunuz hızlıca ilerleyin. Bir küçük bir büyük dövüşle karşılaşacaksınız. 2 tane de yoldaşla diyaloğa gireceksiniz. Bunları tamamladıktan sonra bir fikir oluşabilir kafanızda. Gemiden sonra da büyük dünya haritaları gelecek. 2 saati aşmamak için öncesinde video izlersiniz daha seri olursunuz.

Edit: Bir ihtimal daha var, Solasta II. Aşağıdaki linkten oyunun demosunu ücretsiz deneyin. Beğenirseniz Baldur's Gate 3'ü kat kat seversiniz.

Son düzenleme:

Biraz geç olmuş olabilir ama konuyu hala takip ediyorsan BG3'ü başka hiçbir oyunla anlayamazsın sadece temelini anlarsın bunun gibi bir oyun daha önce çıkmadı bundan sonra da çıkar mı pek bilmiyorum yukarıdaki önerilerin çoğu BG3 temelini anlatabilir ama aynı zevki hayatta veremez en yakın bence div2 var fakat aynı markanın oyunu olmasına rağmen sinematik ve sunum açısından çok gerisinde sanırım larian bile bir daha böyle bir oyun çıkaramayabilir garip bir iş gerçekten.
Not: Sıra tabanlı RPG hiç sevmiyorsan BG3 bile sevdiremez sana o biraz kişisel bir tercih.

Ayrıca bir önerim daha var pek etik değil biliyorum ama bu ekonomide oyun seçmek anca böyle olabilir oyunu korsan indirip deneyip beğenirsen satın alabilirsin ben öyle yapmıştım genelde oyunları böyle seçiyorum sonuçta beğenip oynayacaksam her türlü parasını veriyorum.

değerlendireceğim teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…