Baldur's Gate 3 hakkında görüşlerim

Tıbbiyeli

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
An itibarıyla oyunda 23 saati geride bıraktım. Çok çabaladım ama şunu fark ettim zevk almaktan çok yoruluyorum. Bir şeyleri çözmeye çalışmaktan, oyunun dinamiklerine alışmaya çabalamaktan, en iyi kılıç nerededir diye video taramaktan, bilmeniz gerekenler adlı videoları izlemekten dolayı oyuna kapılıp gitmek yerine daha çok mental olarak yoruluyorum.
Baldur's Gate 3 oyunu için diyebileceğim tek şey, gerçekten emek verilmiş çok iyi bir yapım olduğudur.
Fakat ben bu türe alışamadım. Herkesin de alışabileceği bir tür olduğunu zannetmiyorum. Bu kaliteden bağımsızdır.
Seçtiğim karakter çok donuk kalıyor, diyaloğa girmiyor ve bu beni oyunun içine çekemiyor. Diyeceksiniz başka oyunlarda da böyle evet ama nedense o oyunlarda ben o karakter olabildim, mesela Skyrim.
Eminim tam tersim düşünen de vardır saygı duyuyorum. Ben oyunu hitap eden kitlesine çok kaliteli ve iyi bir yapım olarak nitelendiriyorum. Fakat ben siliyorum Böyle olsun istemezdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde çoğu oyunda neyin ne olduğunu, neyin nerede olduğunu araştırırım, ama BG3'te bunu hiç yapmadım ve direkt oynadım. Eğer yapsaydım muhtemelen sıkılır ve bırakırdım. Bu oyunda yok yok, rehber bakmak bence çözümden çok soruna yol açar. Keşke hiç rehber işine bulaşmadan direkt oynasaydın.

Baldurs gate zaten en iyi kılıcı bulman gereken bi oyun değil, bi bard açıp kılıç sallamadan da bitirebilceğin hatta kuvvetle muhtemel daha çok zevk alabilceğin bi oyun. Herkese hitap etmediği doğru tabi. Başka bi zaman Assasians creed oynar gibi karakteri güçlendirmeye,ney nerde bi şeyi atladım mı diye kurcalamadan akışına bırakarak oynarsan daha çok zevk alacağına inanıyorum.

Skyrimi de 500 saat civarı oynadım ama BG3'te girdiğim rolün yarısına orda girememişimdir,kaldı ki tekrar oynanabilirliği aşırı yüksek bu yüzden atladığın şeyleri başka bi zaman bulabilirsin.

Demem o ki oyun ilk çıktığında arkadaşımla beraber 20. Saatimize geldiğimizde ee naptın nerdesin diye konuşırken bambaşka 2 oyun oynadığımızı apayrı durumda olduğumuzu farketmiştik , bırak akışına gitsin

Skyrimi de 500 saat civarı oynadım ama BG3'te girdiğim rolün yarısına orda girememişimdir,kaldı ki tekrar oynanabilirliği aşırı yüksek bu yüzden atladığın şeyleri başka bi zaman bulabilirsin.
6-7 kez bitirdim (artık ben bile hatırlamıyorum kaç oldu) ve her oynayışımda yeni şeylerle karşılaşıyorum.

Oynanışa hakim olmayabilirsiniz, herkes DnD bilecek diye bir şey yok. Bunun için de olsa olsa zar mantığını kavramak için bir iki rehber izleyebilirsiniz. Onun haricinde "en iyi kılıç nerede" ya da "... bölümü nasıl geçilir" gibi rehberler izlemek gayet saçma. Yapacağınız şeyi bildikten sonra nasıl zevk almayı düşünüyorsunuz ki? BG3 de insanı şaşırtan, spontane gelişen olaylar çok fazla oluyor. Sürekli bir rehber eşliğinde oynarsanız bunların bir sürprizi kalmaz, haliyle de zevk vermez.

Karakter seçimi ve oyun stili ise çok önemli. Oyunu nasıl oynamak istiyorsanız ona göre karakter oluşturmanız lazım. Oyunun başında seçtiğiniz karakter oyunun gidişatını, diyalogları, aksiyonları, diğer karakterlerle ve çevreyle olan etkileşiminizi doğrudan etkiliyor. Örneğin oyunu kaba kuvvetle oynamak istiyorsunuz ve Barbar sınıfını seçtiniz. Bu durumda diyaloglardan bir sonuç çıkmasını beklemek yanlış. Ya da Ozan sınıfını seçtiyseniz dövüşlerde karakter olarak başarılı olmanız ilk başlarda mümkün değil ama barbara kıyasla çok fazla ek diyalog ve aksiyon seçeneği var gibi gibi. Ben oynarken farkında olmadan çok kişisel tepkiler verdiğimi fark etmiştim, bu anlamda kendinize uygun stil ve karakterle oynarsanız oyunun içine çekilmemeniz pek mümkün değil.

Son düzenleme:
Witcher 3 ü çok seven biri olarak bu oyunu sever miyim acaba?

Rol yapma konusunda BG3, Witcher 3'ü ezip geçecek bir seviyede, ancak farklı türde oyunlar oldukları için emin olamıyorum sever misin sevemez misin.
O zaman aşırı diyalog ve seçim yapma olayı beni sıkabilir. Witcher da bunun dengesi güzel çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…