Baldur's Gate 3 oynanır mı?

Erkan Skywalker

Hectopat
Makaleler
5
Yer
Eskişehir/Türkiye
Merhaba, Baldur's Gate 3 almayı düşünüyorum fakat sıra tabanlı aksiyon oyunlarını hiç sevmiyorum. Sizce Baldur's Gate 3 yine de alınır mı?

Net alınır fakat türü sevmiyorsanız hoşlanmayabilirsiniz.

Onun dışında oyun çok güzel.

Alakasız iki tür. Birisi ARPG, diğeri CRPG. Tamamen farklılar.
Benzer yapıda oldukları için karşılaştırma yapanlar var. Baldurs Gate'de savaşlara istediğimiz pozisyondan yaklaşamıyoruz yani tek 1 yerden girip savaşıp çıkabilirsin ama Diablo'da bir çok farklı yol var hatta savaşmadan gizli sızma taktikleri de var. Baldurs Gate sıra tabanları oyunların belki en iyisidir ama en iyisi de olsa sıra tabanlı oyunları bir türlü sevememişimdir ek olarak dediğim savaşa alternatif yaklaşım şekli var.

Bu türü sevenlerin fikrini almak için bu konuyu takip ediyorum yani Baldurs Gate niye alınmalı?

Benzer yapıda oldukları için karşılaştırma yapanlar var.

İşte bu da doğru değil. Benzer yapıda da değiller. Tek ortak noktaları izometrik olmaları o kadar.

Baldurs Gate'de savaşlara istediğimiz pozisyondan yaklaşamıyoruz yani tek 1 yerden girip savaşıp çıkabilirsin

Tam tersi, savaşlar çok modülerdir. Hatta bir savaşa girmeden önce istediğiniz companion'u savaşın istediğiniz tarafından sokup taktiksel yapıyorsunuz zaten bunu. Savaşların tamamı taktiksel BG3 gibi oyunlarda.

Diablo'da bir çok farklı yol var hatta savaşmadan gizli sızma taktikleri de var.

Diablo gibi ARPG oyunlarının olayı gizli kalmak değildir. Tam tersine, önünüze geleni doğrayıp loot kasıp karakterinizi geliştirmektir.

Bu türü sevenlerin fikrini almak için bu konuyu takip ediyorum yani Baldurs Gate niye alınmalı?

Rol yapmak, hikayeyi tatmak, yeni insanlar ile tanışıp ilerlemek, taktiksel savaş sistemi... Böyle uzayıp gider liste. Elbette karakter geliştirme de var. Karakterinizin görünüşünü, ırkını, sınıfını hatta sesini bile kendiniz yaparsınız bu tarz oyunlarda.

Olaylara farklı yaklaşma biçimleri vardır bu tarz oyunlarda. Mesela ilk 10 saat oynadınız, aslında o ilk 10 saat oyunun tek ilk 10 saati değildir. Alternatif bir rotada ve hikaye ilerleyişinde o 10 saati tamamlayabilirdiniz gibi düşünün. Her şey çok modüler. Diablo 4 gibi ARPG oyunlarının bunlar ile uzaktan yakından alakası yoktur.

@Oreki

Sıra tabanlı olması üzüyor. Normal savaşabilsek eyvallah ama tüm o güzelliği baltalıyor bence.
Biraz araştırdım şimdi şahsi fikrim Diablo 4 sadece savaş mekaniği değil hikayesi ve kerakter gelişimi de ayrı bir güzel olduğu ve sıra tabanlı olmadığı için bunu tercih ederim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…