Baldur's Gate 3 oynanır mı?

Ben de sıra tabanlı oyunları hiç sevmem ama Baldur's bambaşka bir seviye. Oyunda 90 saatim oldu hala salyalarla oynuyorum. Türü sevdirebilmek önemli. Bu oyun onu başarıyor. Zaten GOTY olacak bence. İnceleme puanları 97. Gelmiş geçmiş en iyi RPG oyunu olabilir. Çünkü davranışlarının diğer oyunlarda olmadığı kadar etkileri var. Bu kadar özgürce karar verebildiğimiz bir oyun uzun zamandır görmedim. RPG'nin vücut bulmuş hali.

Diablo 4 ben de oynuyorum fakat seçim yapacak olsam düşünmeden Baldur's derim. Türleri farklı olsa da Baldur's deneyimlenmesi gereken bir başyapıt. Diablo'da Diablo işte :) Yeni sezon pek açmadı beni şimdilik bıraktım. Ama Baldur's tekrar tekrar oynanacak, bırakması zor bir oyun.

Zar şansını artıran karakter seçenekleri ve sohbetle de ilerliyor. Ama her türlü dövüşe girdiğiniz yerler oluyor. Sıra tabanlı dövüş sadece vakit istiyor diyebilirim. Plan yapmanız, düşünmeniz ve yetenekler dışında da oyunun fizik kurallarını da kullanmanız gerekebiliyor. Kullanmadan da oynarsınız ama fizik kuralları çoğu dövüşte avantaj sağlıyor.

Ayrıca A oyununda B seçenği ile ilerleyen oyuncu, C oyununda D seçeneği ile ilerleyenden çok farklı şeyler görüyor. Kesinlikle haz alıyorsunuz. Ben BG3 zamlanmadan alınmasından yanayım. Diablo 4 son güncellemeler ile pek fazla kötü yorum aldı. Sezon zamanı da kötü yorumlar almıştı. Büyük ihtimalle Microsoft alımıyla birlikte ileride iyi bir indirime girer. O zaman Diablo alırsınız.

Oynanış farklı ama Diablo da zaman isteyen bir oyun, ben evreni de seveceğinizden dolayı sıra tabanlı savaşa da vakit ayıracağınızı düşünüyorum. Sadece temposu yavaş diyebilirim ki isterseniz ilk başta hikaye modunu seçip, oyunu anlamayı da tercih edebilirsiniz. Veya tamamen hikaye modunda tüm seçenekleri deneyimleyerek 3-4 kere oynarsınız.

Ben zor oynuyorum ve konuşarak 5 seviye kadar oldum. Mesela konuşmalarda başarısız olunca, yanımızda bize eşlik edenlerle de konuşuyorum. Atıyorum A şehrinde yaşayan biri, o şehirden olan bir NPC ile konuşurken bak bizim orada da bu giysilerden var deyip, sohbeti daha olumlu hale getirebiliyor. Yani sohbetler çok akıcı.

Bir de Skyrim vb. Bethesda oyunları oynadıysanız, o oyunlardaki gibi ara sahnelerde donuk karakterler veya aşırı uzun gereksiz diyaloglar yok. Diyaloglar gerçekten çok akıcı ve sohbet ediyor tadında gidiyor. Yani NPC'ler size çok spesifik durumlar hariç öyle garip gurup şeyler anlatıp odağınızı bozmuyor. Kitap okurken falan ancak daha detaylı şeylere maruz kalıyorsunuz.

Dövüşlerde plan yapmadan oynanmadığı için dövüşe girmeden önce her şeyi düşünmek ayarlamak. Dur şu kapıyı sandıklar ile dolduruyum da takviye gelmesin. Şunun kafasına bir bomba atarım. Yanına patlayan fıçı yerleştiririm falan. Veya uçurum gibi bir yere yakın düşmanı iterim. Bu fizik temelli oynanış gerçekten keyif veriyor. Ben bunu sadece Zelda oyunlarında görüyordum ama bu oyunda da bolca var. Divinity'leri de önceden alıp indirmemiştim. BG3 sömürünce onlara da bakacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı