Daha önce bu tarz az bir şey Divinity'nin son oyunu oynamıştım az biraz multiplayer olarak ve pek sarmamıştı-anlamamıştım. Baldurs Gate 3'e başladım ve soluksuz oynadım. Şimdi aradan birkaç ay geçti tekrar başladım ve yine soluksuz oynuyorum çok bağımlılık yapıyor. Oyun oynamayı pek sevmiyorum bu ara özellikle hiçbir oyun ilgimi de çekmiyor ama bu oyun bambaşka bir şey. Tabi kişiden kişiye de değişir. Benim gözümde şu an hikaye her tercihte farklılaşabildiği için 10-15 defa farklı karakterlerle farklı seçeneklerle oynanabilecek bir oyun. Oyunu bana kalırsa bir şekilde deneyin, duruma göre mutlaka satın alın keza aylar önce oynadıktan sonra gelen güncellemelerle oyun gene başka bir boyuta taşınmış ve güncelleme almaya devam ediyor. Üstelik bazı bugları da düzeltiyorlar, satın almadan oynanacak oyun değil.
Bazı kişiler vur kır parçala yaparak oynamış oyunun yarısını diyaloğa girmeden direkt fight'a girip öldürdüğü için sürekli hikayeden koparıp yok etmiş bu yüzden beğenmemiş. Oyun aksiyon oyunu değil, uzun uzun metinler okuyacağınız zaman zaman interaktif film'e dönen bir oyun. Ayrıca türünün en farklı ve tek örneği, diğerleriyle kıyaslanamayacağını düşünüyorum