Merhaba yeni bir oyuna başlamak istiyorum ve uzun süredir iki oyun da ilgimi çekiyor, Diablo 4'ü bir süre deneyimleme fırsatım oldu gayet eğlenceliydi fakat Baldur's Gate 3'ü hiç denemedim, sizce hangisinin almalıyım?
Merhaba yeni bir oyuna başlamak istiyorum ve uzun süredir iki oyun da ilgimi çekiyor, Diablo 4'ü bir süre deneyimleme fırsatım oldu gayet eğlenceliydi fakat Baldur's Gate 3'ü hiç denemedim, sizce hangisinin almalıyım?
İkisini de deneyimlemiş biri olarak objektif yorum yapmaya çalışayım.
BG3 saatlerinizi durmadan gömüp sonrasında farklı hikayeleri yaşamak için tekrar tekrar karakter açmanıza sebep olabilecek zevkli bir oyun lakin sıra tabanlı seviyorsanız. Çoğu kişi bu yüzden uzak duruyor.
Diablo da ise sezon sezon oynuyorsunuz. Ortalama 3 ayda 1 ay oynayarak tüm içeriği yalayıp yutabiliyorsunuz. Tabii ki baya zevkli oluyor (sezondan sezona değişse de) ama dediğim gibi tüketmesi kolay bir oyun BG3 ün aksine.
Diablo 4 pek milletin salladığı bir oyun değil. Seven küçük kitlesi var o kadar. BG3 ise 2023'te yılın oyunu olmuş bir başyapıt. Açıkçası günümüz oyun fiyatlarında küçük kitleli ve ne olduğu belli olmayan oyunları almanızı önermiyorum.
BG3 adapte olması zor bir oyundur ama içine bir kez girdiğinde ağzının suyu aka aka oynayacağın bir oyun. Diablo 4 ise benim için hayal kırıklığı oldu. İlk 10 saat çok eğlendim sonra 'eee bu kadar mı yani ?'' dedirten bir oyun oldu.