İkisini de oynadım, her şeyini yaptım ve özet olarak BG3, Divinity OS2'nin mükemmelleştirilmiş hali bence. Tek başına oyunun görevlerini ve hikayesini sunuş kalitesi bile yeterli.
BG3 oynadıktan sonra ayıla bayıla 300 saat oynadığım Divinity OS2'ye şöyle bir bakınca ne kadar kaliteli bir yapım olursa olsun sunum kalitesinin BG3'e kıyasla ne kadar zayıf olduğunu gördüm. Zaten firma eğer bunu dedirtebiliyorsa (ki aslında olması gereken bu), bir önceki oyunlarına göre daha üst seviye bir çıkarmışlardır.
Divinity'nin her ne kadar RPG ögeleri güçlü de olsa, oyunda istediğiniz zaman istediğiniz statları değiştirip karakteri ne isterseniz ona çevirebilme özgürlüğü, uzun vadede oyunun RPG'liğine darbe vuruyordu diye düşünüyorum. Bir stat veriyorsanız, bu kararınızın olumlu ve olumsuz bir bedeli olması gerekmeli ama bu oyunda öyle bir şey söz konusu değil. Karakteri istediğiniz zaman istediğiniz statları atayabilir ve zaten olmayan zar sistemini de hesaba katınca istediğiniz tüm checkleri geçebilirsiniz.
BG3 de şu ayna geri gelecek diyorlardı ama umarım geri gelmemiştir veya gelecekse da sadece karakterimin görüntüsünü değiştirebiliyorumdur.