Baldur's Gate 3'e yeni başlyan biri ne yapmalı?

CoolName

Kilopat
Daha fazla  
Daha önce birçok farklı RPG oyunu oynasam da hiçbiri Baldur's Gate 3 kadar oyuncuya özgürlük tanıyan oyunlar değildi.
Genelde bu tarz oyunlara başladığımda oyunu anlamak için ilk savei'mde sadece güç odaklı bir çar açar ve oyunu bitirdikten sonra farklı karakter yönelimlerini incelerdim. Örnek vermem gerekirse Fallout New Vegas'da tamamen güç perkine abanıp çar açtığımda neden silahların çok etkisiz olduğunu oyunun yarısında fark etmiştim (evet güç perki direkt olarak silahları etkilemiyor.). Sonraki oyunlarımda daha rol odaklı karakterler oluşturabilmiştim.

Baldur's Gate 3'te buna benzer bir yol izleyebilir miyim? Ayrıca oyun oyuncuya karakterini ne kadar yönlendirme imkanı veriyor? Karakterimi komik diyaloglar açabilmek için ır-çı yani ahmak şekilde oluşturabiliyor muyum? İnternette hiçbir yolunu görmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içinde sınıf değiştirme mevcut istediğin kadar değiştirebilirsin. Sınıf olarak önerim ise güç odaklı istiyorsan ve diyaloglarda etkili olmak istiyorsan senin için en uygun paladin veya warlock olur. Irk olarak da en fazla etkileşimi olan gith ve drow ırkı.

Hocam oyunda keşif çok önemli kilitli kapılar tuzaklar sandıklar bunlar için en önemli özellik çeviklik el becerisi bunlar için takıma bir tane düzenbaz eklersen çok rahatlarsın aynı zamanda araklama yeteneğiyle hiçbir zaman para sıkıntısı da yaşamazsın, diyaloglar çok önemli diyaloglar sayesinde bazen görevlerde yardım alırsın bazen düşmanlarını birbirine kırdırırsın bazen casus olup sızarsın burada etkili faktör ikna ve karizma bu konuda en etkili sınıf ozan aynı zamanda sehhar ve paladinde karizma etkeni yüksek sınıflar, ilk aşamalarda büyücüler zayıf fakat act 3 de en ölümcül kısım büyücüler aynı zamanda çok etkili büyüler var alan büyüleri de oldukça hasarlı ben sihirbazları tercih ederim genelde istediğin zaman büyüleri değiştirebilirsin parşömenlerden büyü öğrenebilirsin kuvvet gereksinimi olan karakterler yakın dövüşçüler barbar var paladin var dövüşçü var , barbarlar sadece hasara yönelik paladinler şifa da yapabilir dövüşçüler kendine has saldırı yöntemleri var . Monk hiç oynamadım druid hiç oynamadım onları bilemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı