Baldur's Gate 3'te hangi sınıfı seçmeliyiz?

Blaviken Butch

Femtopat
Daha fazla  
İyi akşamlar. Baldur's Gate 3'e başlayacağım, ilk defa o tür bir oyun oynayacağım. Büyücü ile paladin arasında kaldım. Öneriniz nedir?

Role playing olduğu için karakter yaratma ekranında ikisini de yapın ve ikisinin de skillerini deneyin. Ayrı ayrı kaydedin hangisi size yakınsa o kaydı açıp devam edin.

Her biri ayrı bir sınıf yoldaşlarınız da olacak unutmayın.

Tamamdır, teşekkür ederim.

İyi akşamlar. Baldur's Gate 3'e başlayacağım, ilk defa o tür bir oyun oynayacağım. Büyücü ile paladin arasında kaldım. Öneriniz nedir?
Büyü kullanan bir sınıf istiyorsanız naçizane tavsiyem şöyle.

Wizard çok karmaşık ve takip etmesi zor olabilir ilk oyun için. Her büyünün kullanım sınırı, etkileri, hazırlanması, düşük can havuzu, düşük defans gibi dezavantajları var.

Bundan ötürü Sorcerer başlangıçta biraz daha rahat ettirebilir sizi.

Paladin ise kendini tutma konusunda çok iyidir. Hem ofansif hem defansif olarak epey güçlüdür. Paladin'i ön tarafa koyup, arkasında sağlam hasar çıkaran yoldaşlarla oynarsanız güzel bir kombo yapmış olursunuz. 4. üyenizi de healer özellikli (druid, cleric, bard) bir sınıf olarak seçerseniz yine işiniz kolaylaşır.

Teşekkür ederim

Sorcererlerin büyücülere göre büyüsü daha azmış sürekli aynı büyüleri atmak sıkıcı olmaz mı peki? Bu yüzden sorcere bir tık daha uzak hissediyorum.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim

Sorcererlerin büyücülere göre büyüsü daha azmış sürekli aynı büyüleri atmak sıkıcı olmaz mı peki? Bu yüzden sorcere bir tık daha uzak hissediyorum.
Sıkıcılık göreceli bir kavram aslında. Sınıf güzel, güçlü hissettiriyorsa veya zevkinize hitap ediyorsa rahatsız etmez aynı büyüleri falan atmak. Oyunu sadece combat ekseninde düşünmeyin. Grup kuracaksınız, 3 tane daha yoldaşınız olacak. Onların sınıfları olacak farklı farklı vs vs. Yani aslında 1+3 karakterle oynayacaksınız. Parti olarak keyif alacağınız bir kompozisyon kurun derim ben naçizane.

Mesela benim favorim her zaman Warlock veya Wizard olur. Sadece Baldur's Gate 3 değil, ben gerçek hayatta da arkadaşlarımla haftada bir toplanıp masaüstü FRP (Baldur's Gate 3 gibi oyunların tamamen kağıt kalemle, gerçek anlatıcı ve oyuncularla sohbet, muhabbet ortamında oynanması) oynayan birisiyim yaklaşık 17-18 senedir. Masaüstü FRP'de de eğer grubumuzda işlevsellik eksik ise Wizard alırım, durmaksızın savaşacak bir sınıf lazımsa, bir de iyi bir healer/support varsa grupta kesin Warlock alırım. Wizard'ı Divination, Warlock'u Hexblade oynarım. Warlock sürekli cantrip güçlendirmesi alan ve cantrip spamlayarak oynanan bir sınıftır mesela. Ama RP yapması en güzel sınıflardan biridir. O yüzden asla sıkmaz beni aynı şeyi yapmak savaşlarda.

Tamamen zevkler ve renkler bu iş yani.

Sorcerer'a dönersek, evet daha az büyüsü var. Özellikle işlevsel, hasar odaklı olmayan destek büyüleri kısmında eksiklik yaşayabilirsiniz. Ancak erken seviyelerde daha fazla hasar çıkarırsınız. Sorcerer genel anlamda hasarını maksimize etmeye çalışan bir sınıftır. Wizard ise daha işlevsel büyülere sahiptir ve doğru kullanıldığında bazen sadece basit bir destek büyüsüyle savaşın seyrini değiştirebilir.

Ben tamamen ilk kez başlayacağım/oynayacağım dediğiniz için biraz daha basit olanını önerdim. Eğer tüm detaylarıyla oyuna zaman verip karakterinizi güçlendirecekseniz Wizard ileri seviyelerde çok daha iyi sınıftır. Hele ki büyü yelpazesi geniş bir sınıf arıyorsanız Wizard seçin tabii ki.

Anladım çok teşekkür ederim sanırım wizard seçeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…