Baldur's Gate 3'ü beğenemedim

Volkankerem

Decapat
Daha fazla  
Oyunun kontrolleri kombatı çok yordu beni. 6 saat oynadım hiçbir yan hikaye yapamadım konuşma hariç. İlk olarak oyunun kamerı beni yoruyor karakterin kendi etrafında dönmüyor. Açık dünya çok büyük yan görevler arası çok fazla. En büyük sorun kontroller. O kadar yordu ki beni oradan oraya gitmek, savaş sistemi falan hiçbir şey yapamadım neredeyse 6 saat sonunda. Bir goblin köyünde kuyudan indim mesela kocaman bir örümcek vardı hayvan kaçıp duruyor oyunun kombatı ayrı can sıkıcı zaten büyücü açtım iki büyü atınca skilleri bitiyor. Bir goblini de kurtarma görevim vardı değirmende etkileşime girecek hiçbir şey yoktu. Bir keresinde partimdeki bir karakter bir yerde takılmış mesela onu getirmekle uğraştım bayağı can sıkıcıydı. Sadece sinamatik girdiğinde rahat nefes aldım oyunun kontrollero yapısı o kadar kanser ki bir yerde 3 saat geçirdim. Siz nesini beğendiniz bu oyunun?

Bu oyun zaten kontrolleri ve combatı yüzünden o kadar beğenilmedi. Ara sahneleri, sunumu, hikaye anlatısı ve çok güzel olan rol yapma sistemi beğenildi. Combatına kötü dedim algılamayın sakın. Kendi türleri arasında gayet başarılı ancak bu türdeki her oyun için geçerli bu türe aşina değilseniz sıkılırsınız alışmanız lazım.

Ben de bu türe Baldur's Gate 3 ile girdim başta gamepad İle oynuyordum dediğin gibi çok yoruyordu kontroller daha sonra klavye ve fare ile oynamaya başladım alıştığımda kontroller falan hiç yorucu olmadı benim için hatta act 3 de sadece mouse ile oynuyordum

Oyunun kontrollerinin zorluğu...
Oyunun kontrolleri zor değil. Adamlar RPG olarak satıyor zaten oyunu, direkt bilgisayarınızda yakalayabileceğiniz en iyi FRP deneyimlerinden birisini sunmak için tasarlanan bir oyun. FRP yapısı ve gereklilikleri çok karmaşık, BG 3'ün ekstra bir zorluğu yok.

Act 3 de sadece mouse ile oynuyordum.
Ben de elimi yakıp kullanılmaz hale getirmiştim bir dönem. Sadece mouse ile oynanan BG 3 ilaç gibi gelmişti.

Oyunun kontrolleri zor değil. Adamlar RPG olarak satıyor zaten oyunu, direkt bilgisayarınızda yakalayabileceğiniz en iyi FRP deneyimlerinden birisini sunmak için tasarlanan bir oyun. FRP yapısı ve gereklilikleri çok karmaşık, BG 3'ün ekstra bir zorluğu yok.

Ben de elimi yakıp kullanılmaz hale getirmiştim bir dönem. Sadece mouse ile oynanan BG 3 ilaç gibi gelmiş
Bu tür oyunlar bana göre değil diyelim o zaman. Ben basit eğlence arıyorum ve böyle bir savaş sistemi benim sadece canımı sıkıyor.

Ben de elimi yakıp kullanılmaz hale getirmiştim bir dönem. Sadece mouse ile oynanan BG 3 ilaç gibi gelmişti.
Aga madem bu oyun iyi bana söyle. Goblin köyü var bir tane druid mekanını yakmak isteyen. Ver oraya girip içeride tüm goblinleri öldürdüm. Dışarı çıkınca 20 goblin 1 tane ogre var. Ben bunları nasıl yenip dışarı çıkıcam?

Son düzenleme:
Ben bunları nasıl yenip dışarı çıkacağım?
Benim onları yenmem gerekmedi mesela, drow'a dönüşüp dümdüz yürüdüm içeri. Böyle yapınca saldırmadıklarını hatırlıyorum. Goblin patronlarını da gizlilikle öldürebiliyorsun. 1 yıl olmuş, patch ile ne değişti bilemem, YouTube'da illa yardımcı olacak bir şeyler vardır. Bu oyunun güzelliği burada.

Bu tür oyunlar bana göre değil diyelim o zaman.
Bence de, bırak sen.

Bu tür oyunlar bana göre değil diyelim o zaman. Ben basit eğlence arıyorum ve böyle bir savaş sistemi benim sadece canımı sıkıyor.

Aga madem bu oyun iyi bana söyle. Goblin köyü var bir tane druid mekanını yakmak isteyen. Ver oraya girip içeride tüm goblinleri öldürdüm. Dışarı çıkınca 20 goblin 1 tane ogre var. Ben bunları nasıl yenip dışarı çıkıcam?

Benim onları yenmem gerekmedi mesela, drow'a dönüşüp dümdüz yürüdüm içeri. Böyle yapınca saldırmadıklarını hatırlıyorum. Goblin patronlarını da gizlilikle öldürebiliyorsun. 1 yıl olmuş, patch ile ne değişti bilemem, YouTube'da illa yardımcı olacak bir şeyler vardır. Bu oyunun güzelliği burada.

Bence de, bırak sen.
Hangi sınıfları içeren karakterleri takımımda barındırmalım? Mesela bazı karakterlerim level 1 bazılar level 4 oldu. Güçlü bir takım önerisi yapabilir misin?

Bence de, bırak sen.
Ben de alarmlar çalındı. O yüzden dışarı çıkınca otomatik saldırıya uğruyordum da haritadan direk geçitlere tıklayınca gidebiliryormuşuz. Birde mouseun yuvarlak tuşuna bastırınca kamera dönüyormuş onu dün keşfettim.

Güçlü bir takım önerisi yapabilir misin?
Öyle spesifik bir takım yok. Ben Lae'zel, Gale ve Wyll ile oynuyordum. Act 1 sonunda Lae'zel için güçlü bir kılıç gelebiliyor. Bu Halsin, Karlach, Astarion vs. güçsüz demek değil.

Karakterlerin güzel level atladıkça değişik kombinasyonlar açılacak ve çok daha güçlü olacaklar. Çok başındasın zaten, geçemediğin yerler YouTube'dan bakabilirsin. Görünmez olup düşmanları iterek öldürerek bölümü geçme rehberleri bile var.

Öyle spesifik bir takım yok. Ben Lae'zel, Gale ve Wyll ile oynuyordum. Act 1 sonunda Lae'zel için güçlü bir kılıç gelebiliyor. Bu Halsin, Karlach, Astarion vs. güçsüz demek değil.

Karakterlerin güzel level atladıkça değişik kombinasyonlar açılacak ve çok daha güçlü olacaklar. Çok başındasın zaten, geçemediğin yerler YouTube'dan bakabilirsin. Görünmez olup düşmanları iterek öldürerek bölümü geçme rehberleri bile var.
Karakterler öyle güçlenmişler gibi gelmiyor bana. Doğru düzgün ekipman bulamıyorum. Bulsam bile taktığımda sınıfına uygun olmadığından bazı büyüleri falan yapamıyor mesela. Ben nerden anlayacağım ekipmanların sınıflarını?
Tabak şise falan çıkıyor bazen lootlardan. Bunlar ne işe yarıyor tam olarak?
Yanımdaki yan karakterlerin sınıflarını değiştirebiliyor muyum? Bizim kampya bunu yapabilen biri var ben büyücüydüm sonradan okçu yaptım kendimi. Bir sürü yetenek var ama çoğunun ne olduğunu anlayamıyorum bir çoğu da işe yaramıyor. Yanımda cleric abla var mesela birçok büyüsü var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı