Ben genel olarak sıra tabanlı dövüş sistemini çok severim.
NES konsolunda Dragon Warrior(4. Oyundan sonra isim Dragon Quest oldu) ve Final Fantasy gibi JRPG'ler ile büyümüş olmamın katkısı vardır elbette. Hele büyük dövüşlerde "sen pot iç, sen abimizi kutsa, sen saldır, sen ne işe yarıyon..." muhabbetinden çok keyif alırım
BG3 oynamadım ve oynamayı da düşünmüyorum ama bence dövüş sistemini sevebilirsiniz.
Hocam oyunu normal zorlukta oynarsan, çok sıkıntı yaşamazsın, savaşlarda birçok seçeneğin var bunları kullanınca "vay be" diyebiliyorsun, mesela yağ büyüsü diye bir şey var, bunu ilk hamlede ortama atıp, bir sonraki hamlede yağın üstüne ateş büyüsü atarsan ortam alev alev .
Bir başka örnek envanterinde mum var diyelim, savaşta mumu önüne koyup, kılıcını muma batırırsan kılıcın alev alıyor ve vuruşlarında rakibe +alev hasarı bonusu da ekleniyor. Bunlar ufak tefek detaylar yapmasan da yine oynanıyor oyun, ama yaparsan da aldığın keyif artabilir.
Son olarak üşenmezsen BG3 incelememi de okuyabilirsin:
Baldur Gate serilerini oynamış birisi olarak diyeceğim tek şey öğrenmesi başta zor gibi geliyor aslında değil. Oynarken ön yargılı davrandığında ister istemez ben bu oyunu oynayamıyorum, beceremiyorum düşünceleri zihnini karıştıracak ve keyif almayı bırakıp oyunu kapatacaksın. Geçmişte birçok oyunda bende bu durum oldu. YouTube'da rehber, gameplayler var. Onlara gözat. Birkaç denemeden sonra anlamaya başlayacaksın ve rahatça oynayacaksın.