Baldur's Gate III sıra tabanlı savaş sistemi nasıldır?

Bunun doğru söylenimi şu şekilde: Ben beğenmedim benlik değil ama başkası sevebilir.
Senin yazdığın şey de aynı şekil de, ben beğendim sen de beğenirsin yazmışsın direkt. Konuyu açan arkadaş savaş sistemine değinmiş, bende beğenmeyeceğini düşündüm. Çok net, RDR 2 BG3'ten kat kat zevkli bir oyundur tabii ama tür olarak alakasız oyunkar.

Adam savaş sistemini beğenmeyebilirim dememiş anlayamayabilirim demiş. Mesela oynanışa değinelim hocam. RDR2 sana oynanış olarak ne veriyor? Oyun sana bir senaryo veriyor ve o senaryoyu oynuyorsun ( hikaye değil direk oynanıştan bahsediyorum ) 2000 öncesi oyunlar gibi karakter ilerliyor sen sıkıyorsun. Hangi silahı kullanacağına bile karışıyor. 2 pompalı almışım bir dünya para verip ama kullandırtmıyor her görevde başka bir tüfek atıyor elime. Belki biraz serbestlik tanısa çok keyifli olurdu oynanışı.

Tür olarak karşılaştırmışsın, oyun olarak değil ki. Rdr2 rol yapma oyunu bile değil, senaryo verecek tabi.
Rdr2 fantastik bir oyun olmamasına rağmen oynanışı da mükemmeldi, bunu yazmadan önce keşke etrafta ki biriyle en basiti yumruk yumruğa dövüşe girseydin.
Aynı karşılaştırmayı bg3 için de yapsana, sana ne sunuyor? Dünyanın en sıkıcı combatını falan mı?

Dostum oyun türü açısından karşılaştırmıyorum oynanış olarak karşılaştırıyorum hatta karşılaştırmıyorum soruyorum bu iki oyun sana oynanış olarak ne sunuyor ne gibi çeşitlilikler sunuyor? Yorumumda bunu da söylemişim ama anlatamıyorum demek istediğim RDR2 sana ne sunuyor bana bunu açıkla oynanış elementleri ne? Çeşitlilik ne? Diğer oyunlardan oynanış açısından farklı olduğu kendine has bir dokunuşu var mı ve en zevk aldığın oynanış mekaniği ne? Sorularıma düzgün argümanlar sunarak yanıt verirsen tartışmayı kazandın var sayıcam. Eğer hala RDR 2 oynanışı daha iyi eğğğ deyip hiçbir şey sunamazsan oyun kültürün zayıf kalmış sayarım.

Dostlar size kötü bir haberim var. Aldım 5 saat oynadım. Oğlum çooook sıkıcı laaaan. Az biraz eğitim vardır diyodum adam akıllı eğitim yok. Taktiksellik desen şu an hiç karşıma öyle bişey çıkamadı adam akıllı. Ben vuruom o vuruo ben vuruom o vuruo. Hayır genelde de aynı vuruşları yapıom. Bide çoğunlukla ıskalıyom kafayı yiom. Çöpe gitti lan 1000TL D:

Çeşitlilik ileride başlıyor. level aldıkça çeşitlilik başlıyor. genelde 4. levelden sonra başlar

Hocam 4 kişi farklı sınıflarla ilerliyorsunuz her dövüş farklı yerde farklı kişilerle oluyor. Sürekli vurmak şeklinde düşünmeyin elinizdeki diğer skillerle de oynayın.

Bu arada paladin classını öneririm hem basit hem çok güçlü. intikamcı olan yol tercihimdir.
Hocam ben de ilk kez oynayacağım sıra tabanlı RPG, bu class kafama çok takıldı savaş sistemine etki edeceği için. Şu an henüz oyunun başlangıcındayım Ozan türünü seçmiştim ama değiştirilmeli mi sizce?

Eğer beğenmezsen 3. levelden sonra çürüyük karakteriyle classını altın karşılığında değiştirebiliyorsun tüm levelleri baştan dağıtıyorsun. Ozan'ı oynamadım ama diyalogları çok güzel diyenler çok fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…