Baldur's Gate'de yapılabilecekler ne kadar sınırlı?

Terlik fırlatarak boss kesemezsin. Fakat seviyene uygun olmayan bir dev örümcekle karşılaşmışsındır, Cleric gelir yıldırım hasarı verir örümcek yalpalar uçurumdan düşer. Şartlara ve elindekilere göre şekillenen çok seçenekli bir oyun. Ne olduğunu öğrenmek istediğin bir yerde gerekli büyü ekipmanın varsa hayvanlarla ve ölülerle konuşup bilgi alabilirsin. Gizlilikle zor dediğin yerden istediğin itemleri alıp kaçabilirsin. Görünmezlik iksiri dahil her tür direnç iksiri içebilirsin büyü bozabilirsin. Aldatma, irfan vs. gibi özelliklerle manipülasyon yapabilirsin.

Daha aklıma gelmeyen bir sürü şey. Oynamadan ne desek boş.

İlk iki oyunu mu soruyorsunuz, 3. oyunumu soruyorsunuz yoksa hepsinin toplamını mı? Herkes başka şeye cevap veriyormuş gibi geldi.
Hiçbirini deneyimlemediğim için bütün seriyi sormuştum aslında.

Terlik fırlatarak boss kesemezsin. Fakat seviyene uygun olmayan bir dev örümcekle karşılaşmışsındır, Cleric gelir yıldırım hasarı verir örümcek yalpalar uçurumdan düşer. Şartlara ve elindekilere göre şekillenen çok seçenekli bir oyun. Ne olduğunu öğrenmek istediğin bir yerde gerekli büyü ekipmanın varsa hayvanlarla ve ölülerle konuşup bilgi alabilirsin. Gizlilikle zor dediğin yerden istediğin itemleri alıp kaçabilirsin. Görünmezlik iksiri dahil her tür direnç iksiri içebilirsin büyü bozabilirsin. Aldatma, irfan vs. gibi özelliklerle manipülasyon yapabilirsin.

Daha aklıma gelmeyen bir sürü şey. Oynamadan ne desek boş.
Yani aslında terlik fırlatarak öldürmek kadar potansiyeli varmış bu açıklamaya bakacak olursak. Belirttiğim gibi henüz hiçbir serisini oynamadım, çok uç noktalarda bir özgürlük ve randomizasyon beklentisindeyim. Eğer bu beklentimi karşılamayacak ise, karşılayacak bir yapım var mı bildiğiniz?

İlk iki oyunu bilmiyorum, Oblivion'dan eski oyunlara şans vermiyorum artık günümüzde çok yetersiz geliyorlar. Baldurs Gate 3'ü birkaç kez bitirdim. 6-7 saat gibi bir sürede altını üstüne getirdim. Farklı farklı karakter kombinasyonları deneyecek adam 100 saat bile verebilir sadece act 1 kısmına tabi orası kişiye kalmış. Ben oynadığımda sadece Act 1 vardı ve 4. seviyeye kadar kasabiliyordum. Sonradan 5. seviye geldi ve biraz daha act 1'i büyüttüler. Çıktığında mükemmel bir oyun olacağından şüphem yok. Bahsettiğin örnekteki kadar aptal yapamıyorsun karakteri, başlangıç statların o kadar düşük zekaya izin vermiyor. Ama izin verseydi çok büyük ihtimalle benzer seviyede bir sunum yaparlardı. 3. oyun detay konusunda gayet başarılı diyebilirim. Mesela Act 1 deki baş kötü abla ile az buçuk bir romantik ilişkim olmuştu, işin sonu ana hikayenin ilerleyişini durduracak bir şey değilse yapabileceklerinde tamamen özgürsün diyebilirim.

Yani aslında terlik fırlatarak öldürmek kadar potansiyeli varmış bu açıklamaya bakacak olursak. Belirttiğim gibi henüz hiçbir serisini oynamadım, çok uç noktalarda bir özgürlük ve randomizasyon beklentisindeyim. Eğer bu beklentimi karşılamayacak ise, karşılayacak bir yapım var mı bildiğiniz?
Güncel bir RPG oyunu ki kendisinden sonra gelenlere de ilham olmuştur. Bence karşılar ama tek kriteriniz bu değildir. Oynanış hikaye açık dünya gibi kriterler var. Mutlaka denemeniz lazım. Arkadaşınızda varmış bir kaç saat bakın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı