Balığım ölü mü?

Ne alaka birader? Sen mi karar veriyorsun kimin yanacağına?

Konu dağıldı neyse, suya alışamadığından dolayıdır büyük ihtimal. Yarın da aynı durum devam ederse, parazit, yumurtlama vs. daha iyi bilen birilerine danışın.

Elinle dürtünce hareket ediyor mu? Solungaçları hareket ediyor mu? Su eğer soğuksa üşüyor olabilir. Akvaryumun içindeki süsleri ve boyalı taşları al, sızıntı yaparsa hayvanları zehirleyebilir. Hava motorun var mı? Varsa aç su olabildiğince oksijene doysun. Yoksa da yarın al. Isıtıcın yoksa yine yarın al, bu balıkların cinsi bu diye bir şey yok, yanlış bilgi, yaşar belki ama üşüyerek yaşar e dili de yok söyleyemez. Filtre al bir tane küçüklerden. Son olarak her akvaryumun litresine göre bakılabilecek balık cinsleri ve miktarları vardır, google amcadan bakılabilir. Sayı eğer fazla ise ki bana fazla gibi geldi, balıkları azalt. Büyüyene kadar idare edilebilir belki ama sonrası eziyet. Pet shop 'lar işi tamamen ticari gördüğü ve hayvanların canlarının onlar için paradan başka bir değeri olmadığı için onlara göre hayvanlar ölmediği ve satılabilir olduğu sürece her şey normaldir. Haftalık olarak suyun %30 'unu dinlenmiş ve aynı sıcaklıktaki suyla değiştir.

Tavsiyem; akvaryumun çok küçük ve anladığım kadarıyla bilinçsiz bir aktivistsin(üzerine alınma, herkes her şeyi bilmek zorunda değil). Eğer akvaryumu büyütmek gibi bir imkanın yoksa güzel bir tane betta cinsi balık al, paraya kıy. Tek balık besle. Akvaryum içindeki her şeyi at ve cinsle uyumlu kum al. Sadece kum olsun. Eğer istersen dezenfekte edip temizledikten sonra sahile yakınsan sahilden taş beğen akvaryuma dekor olarak koy. Bence hiç koyma. Betta balığı için diyemiyorum çünkü bende bilmiyorum araştırman lazım habitatına en yakın şekle getirmek için.

Akvaryumun küçük, hayvanlara eziyet etme. Unutma ki hücre hapsindeki insanlar da bir şekilde yaşıyor, yemeğini suyunu veriyorlar sonuçta.

Müslüman olmadığın için bilmezsin ama dinimizde bu gibi hayvanlara fatiha okumak doğru değildir.
Müslüman olduğun için söylüyorum ki bende Müslümanım. Hz. Muhammed'in kuşu ölen çocuğa taziyeye gitmesi hikayesini bir oku. Aklın başına gelsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…