Balık hareketsiz duruyor

BeratKzmz

Hectopat
Bugün petshop'tan betta balığı aldım. Balığı suya koymadan önce 17 dakika boyunca poşetiyle akvaryum suyunda yüzdürdüm daha sonra ise poşetin ağzını kesip çıkmasını bekledim 10-15dk çıkmasını bekledikten sonra bir hareket olmadığını görünce poşeti diğer ucundan da kesmek isterken o arada poşetin içinden çıktı ve direkt olarak dibe yüzdü 30-40dk hareketsiz kaldıktan sonra hareketlenip suyun orta hizasında gezindi ve şu an tekrar dipte kafasını akvaryumun taşlarına gömmüş ve hareketsiz bir biçimde duruyor. ChatGPT inatla yüksek stres altında olduğunu ve suyun çok soğuk olduğunu söylüyor ancak su olarak arıtma suyu tercih ettim ve suyu akvaryuma eklemeden önce 1.5LT'lik şişelerde 20 dakika kadar dinlendirdim. Yani su oda sıcaklığındaydı, neden hareketsiz olabilir? Poşetin içindeyken gayet hareketliydi.

Bugün Petshop'tan betta balığı aldım. Balığı suya koymadan önce 17 dakika boyunca poşetiyle akvaryum suyunda yüzdürdüm daha sonra ise poşetin ağzını kesip çıkmasını bekledim 10-15dk çıkmasını bekledikten sonra bir hareket olmadığını görünce poşeti diğer ucundan da kesmek isterken o arada poşetin içinden çıktı ve direkt olarak dibe yüzdü 30-40dk hareketsiz kaldıktan sonra hareketlenip suyun orta hizasında gezindi ve şu an tekrar dipte kafasını akvaryumun taşlarına gömmüş ve hareketsiz bir biçimde duruyor. ChatGPT inatla yüksek stres altında olduğunu ve suyun çok soğuk olduğunu söylüyor ancak su olarak arıtma suyu tercih ettim ve suyu akvaryuma eklemeden önce 1.5LT'lik şişelerde 20 dakika kadar dinlendirdim. Yani su oda sıcaklığındaydı, neden hareketsiz olabilir? Poşetin içindeyken gayet hareketliydi.

Üreticiler şişe içerisinde bile yaşatıyor onları dayanıklı tür aslında biraz kendi haline bırakman iyi olabilir.

Üreticiler şişe içerisinde bile yaşatıyor onları dayanıklı tür aslında biraz kendi haline bırakman iyi olabilir.

Aldığım poşette haddinden fazla dışkı vardı. Hayvan resmen dışkı içinde yüzüyordu. Amonyak zehirlenmesi ya da ortam değişikliğinden olabilir mi? 1-2 kaynakta bardakla 5-6 kere akvaryumdan su alıp yukarıdan bırakmanın faydalı olabileceğini okudum.

Eğer geçmezse veterinere gidin onlar kesin biliyordur.

Şu an biraz daha normal diyebilirim zeminde de olsa hareketi var, zeminde ara ara hareket edip başka köşelere ilerliyor.

Beta balıkları genelde çok aktif değildir, bu nedenle fazla hareket beklememek gerekir. Strese girmiş olsa bile atar yavaş yavaş. Veterinere gitmeye gerek yok bence geçmiş olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı