Balık zamlandı mı?

AsjasFıdas1000

Hectopat
Merhabalar...

Bugünlerde hamsi yiyecektik, kilosunun 25 TL ile 30 TL arasında değiştiğini gördüm. OHA diyorum, YUH diyorum, ÇÜŞ diyorum! Zam geldi de, benim haberim mi yok? Yoksa esnaf kazıklamaya mı çalışıyor, anlayabilmiş değilim. Sizin orada hamsinin kilosu ne kadar?

İnsanların kirlettiği denizler ve okyanuslarda büyüyen, uzun süre boyunca buzluklarda bekletilerek satışa sunulan balıkları ben asla tüketmem, kısaca balık denen hiçbir canlıyı tüketmiyorum.

Soru ''balık zamlandı mı'' şeklinde değil de ''zam, balıklandı mı'' diye sorsanız daha doğru olurdu. Zira bu ülkede Kemal Sunal'ın da dediği gibi zama zam yapılıyor. Bir de zamcık var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kırca da Sunal da çok iyi işlemiş bu konuyu.

Almanya'nın güzel bir yer olduğunu duymuştum, ancak arada bu kadar fark olduğunu hiç tahmin edemezdim. Hamsinin kilosunun 2.50 € olması hayal gibi geliyor bana. Tek kelimeyle, SÜPERMİŞ!

Çorlu'da oturuyorum burada hamsi en fazla 15 ₺, arkadaşımız Almanya'da 2,50 € demiş. Cebinizdeki para ile Almanya'dan 1 kilo hamsi alırsanız 11.67 ₺ ödersiniz.

Ben 1603 ₺ ile 106 kilogram hamsi alabilirim. Almanya'da bir vatandaş 1492 € ile 599 kilogram hamsi alabilir.

Yazmayı unutmuşum, hobi olarak balıkçılık yapıyoruz. Marmara ve Karadeniz bu sene bereketsiz, fiyatların ekonomi ile bir alakası yok.

En son balık yediğimde boğazıma takılmış, 2 gün cefasını çekmiştim.
Kilosunu 25TL'ye alıyorsun, utanmadan boğazına takılıyor

Ben şahsen 25TL'ye satılan bir balık olsam ; Sahibimi yormamak adına kendi kendimi parçalardım.

Öyle hocam öyle büyük bir toptancı tipi markette part-time olarak kasiyerlik yapıyorum insanlar balık alınca en az 20-30 liradan başlıyor öyle 1 kilo falan da değil yani 1 kilo altı çoğusu da işte asgari ücrete zamdan sonra hemen ötv'ye yapılan zamlar rahmetli Kemal Sunal'ın "zama zam" sözünü vatandaş ağzından düşüremiyor. Dolar Euro yüksek diyorum buna karşılık "Bizim dolarla euroyla ne işimiz var?" diyorlar cebindeki telefon evindeki TV ithal yurt dışından alırken TL ile ile almıyorsun bu paralarla alıyorsun diyorum, tabi işine gelmeyen susuyor genelde. Halkımız çok fazla şeye susuyor ve susayım da bugün de başıma iş gelmeden evime gideyim demekten başka çaresi olmuyor. Sonra da ülkemiz büyüyor değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…