Çözüldü Ballistix Max RAM İçin 1.5V İyi midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

88602

Kilopat
Makaleler
6
İyi forumlar,
FCLK/UCLK/MCLK değerlerini eşitleyip sistemin 1:1:1 düzeninde çalışması için overclock yaptım ve CL değerlerini 16-18-18-38 yaptım.
Gecikme 68 nanosaniyeden 56 nanosaniyeye düştü.

WHEA hatası almıyorum sistem gayet stabil ancak şunu merak ediyorum verdiğim voltajlar değerleri yerinde mi?
  • SOC Voltajı: 1.175V (Override mod)
  • DIMM Voltajı: 1.5V

Sistemim:
  • CPU: AMD Ryzen 7 5800X
  • Motherboard: MSI MAG X570 Tomahawk WiFi
  • RAM: Crucial Ballistix Max RGB 16 GB (2x8) 4000 MHz DDR4 CL18 (C9BLM, Micron Rev E-die)
  • PSU: Corsair RM850x (2021)

@BerkayZ87
@classy01

Son düzenleme:
Çözüm
56ns olabilmesi için bütün alt gecikmeleride ayarlaman gerekiyor. Sadece primary zamanlamaları değiştirip mi 56 ns aldın?. Ayrıca 1.65 bile verebilirsin Micron IC'ler voltaj sensitive değil. 1.5V günlük kullanım için hiçbir problem yaratmaz Micron çiplerinde. + Soc voltajı gereksiz yüksek. 1.1'e alabilirsin.

Zentimings SS'i atabilir misin bi de ?
56ns olabilmesi için bütün alt gecikmeleride ayarlaman gerekiyor. Sadece primary zamanlamaları değiştirip mi 56 ns aldın?. Ayrıca 1.65 bile verebilirsin Micron IC'ler voltaj sensitive değil. 1.5V günlük kullanım için hiçbir problem yaratmaz Micron çiplerinde. + Soc voltajı gereksiz yüksek. 1.1'e alabilirsin.

Zentimings SS'i atabilir misin bi de ?

Çözüm
56ns olabilmesi için bütün alt gecikmeleride ayarlaman gerekiyor. Sadece primary zamanlamaları değiştirip mi 56 ns aldın?
Yaptığım test yanlış da olabilir.

ZenTimings_Screenshot.png

Son düzenleme:
SOC voltajını başarıyla 1.1v'a çektim. SOC voltajı 1.1 volta çekince IOD voltajı da düştü. Sistem hala stabil ancak sıcaklıklar fazla yükseldiği için alt gecikmelere dokunmamaya karar verdim. Core Performance Boost'u kapatmayı yada 5800X'i undervolt yapmayı düşünüyorum.
ZenTimings_Screenshot.png
Edit: Geardown modunu nasıl kapatıyoruz?

Son düzenleme:
SOC voltajını başarıyla 1.1v'a çektim. SOC voltajı 1.1 volta çekince IOD voltajı da düştü. Sistem hala stabil ancak sıcaklıklar fazla yükseldiği için alt gecikmelere dokunmamaya karar verdim. Core Performance Boost'u kapatmayı yada 5800X'i undervolt yapmayı düşünüyorum.
Eki Görüntüle 1372097
Edit: Geardown modunu nasıl kapatıyoruz?
ram timings ayarlarinda en asagida bir yerlerde. Gecikmeler ile sicakligin hicbir alakasi yok. 3800 Mhz icin IOD hala cok fazla 1.04 lere bile cekilebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı