Bamboo Lab A1 3D baskı için boya, boya koruma ve filament önerisi

wosvos72

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
İç Mimar
Merhaba bir süredir olan araştırmalarım sonucu Bamboo Lab A1 normal versiyonunu sipariş ettim. Aklımda renkli baskılar almak vardı ama AMS modülünün süreyi çok uzattığını ve fazlasıyla filament israf ettiğini okuyunca ekstra fiyat farkını vermeden gerekirse daha sonradan modülü satın almayı daha mantıklı buldum ve normal versiyonda çıktı alıp boyamak daha mantıklı geldi. Fakat bu konularda neler kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Eski konulara da baktım fakat tam anlayamadım. Daha önce hiç 3D yazıcı kullanmadım. Bu konuları da kullana kullana öğreneceğim. Acaba bana linklerle astar, boya ve sanırsam boyayı koruması için vernik önerebilir misiniz? Ayrıca baskı konusunda sorun yaşatmayacak filament markası nedir? Genelde esun ve polima gibi markalar gördüm ama benden deneyimliler öneri de bulunabilir mi acaba ?

Merhaba bir süredir olan araştırmalarım sonucu bamboo lab A1 normal versiyonunu sipariş ettim. Aklımda renkli baskılar almak vardı ama ams modülünün süreyi çok uzattığını ve fazlasıyla filament israf ettiğini okuyunca ekstra fiyat farkını vermeden gerekirse daha sonradan modülü satın almayı daha mantıklı buldum ve normal versiyonda çıktı alıp boyamak daha mantıklı geldi. Fakat bu konularda neler kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Eski konulara da baktım fakat tam anlayamadım. Daha önce hiç 3D yazıcı kullanmadım. Bu konuları da kullana kullana öğreneceğim. Acaba bana linklerle astar, boya ve sanırsam boyayı koruması için vernik önerebilir misiniz? Ayrıca baskı konusunda sorun yaşatmayacak filament markası nedir? Genelde esun ve polima gibi markalar gördüm ama benden deneyimliler öneri de bulunabilir mi acaba?

Hocam Ams'li versiyonuyla arasında çok fark yok diye biliyorum o modelin, yeterince araştırmamışsınız yoksa bilirdiniz Ams'nin destek filamenti kullanmak için bire bir olduğunu. Destek filamenti modelde iz bırakmaz, zımparalama işleminin gerekliliğini hafifletir. Size marka tavsiyesi verecek bilgiye sahip değilim (şahsen ben yazıcım gelince önüme gelen ilk astarı, boyayı alacağım) ama şunu belirteyim, öncelikle basmak istediğiniz modelleri seçin, model yoğun olarak hangi renkleri içeriyorsa o renklerin sprey boyasını alın, yanında da 12'li falan bir akrilik boya seti alın, tabii ki bir de fırça seti (ince işler için fırçalar barındırmasına dikkat edin). Siyah kumaş detaylarını siyaha boyayıp geçemezsiniz çok kötü durur, hafif lacivert dokunuşları ister. Mesela aynısı kahverengi detaylarda da geçerli, az bir şey siyah detayı ister kahverengi, uzaktan uzaktan biraz siyah sprey sıkarsınız. Kemer, toka, göz, kaş gibi detayları da akrilikle halledersiniz.

Son düzenleme:
Hocam Ams'li versiyonuyla arasında çok fark yok diye biliyorum o modelin, yeterince araştırmamışsınız yoksabilirdiniz Ams'nin destek filamenti kullanmak için bire bir olduğunu. Destek filamenti modelde iz bırakmaz, zımparalama işleminin gerekliliğini hafifletir. Size marka tavsiyesi verecek bilgiye sahip değilim ama şunu belirteyim, öncelikle basmak istediğiniz modelleri seçin, model yoğun olarak hangi renkleri içeriyorsa o renklerin sprey boyasını alın, yanında da 12'li falan bir akrilik boya seti alın, tabii ki bir de fırça seti (ince işler için fırçalar barındırmasına dikkat edin). Siyah kumaş detaylarını siyaha boyayıp geçemezsiniz çok kötü durur, hafif lacivert dokunuşları ister. Mesela aynısı kahverengi detaylarda da geçerli, az bir şey siyah detayı ister kahverengi, uzaktan uzaktan biraz siyah sprey sıkarsınız. Kemer, toka, göz, kaş gibi detayları da akrilikle halledersiniz.

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Kendi hattımı kullanmam gereken bir yerdeyim ve hattım pek çekmiyor bu yüzden rahatlıkla araştıracak vakti bulamadım sosyalde okuduklarım üzerine sipariş geçeyim dedim. Çok fazla filament israf ettiğini okuyunca bütçe olarak da daha düşük kalmak için sipariş geçmiştim aslında. Aklımda minik figürler basmak ve boyamak var kurgusal karakterler olabilir anahtarlık vs şeklinde olabilir. Boyanın kalıcı olması için üste ne sürebilirim? Astar'ı sprey olarak mı alayım yoksa farklı türü daha mı iyi olur? Acaba kullandığınız markalardan örnek verebilir misiniz rica etsem.

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Kendi hattımı kullanmam gereken bir yerdeyim ve hattım pek çekmiyor bu yüzden rahatlıkla araştıracak vakti bulamadım sosyalde okuduklarım üzerine sipariş geçeyim dedim. Çok fazla filament israf ettiğini okuyunca bütçe olarak da daha düşük kalmak için sipariş geçmiştim aslında. Aklımda minik figürler basmak ve boyamak var kurgusal karakterler olabilir anahtarlık vs şeklinde olabilir. Boyanın kalıcı olması için üste ne sürebilirim? Astar'ı sprey olarak mı alayım yoksa farklı türü daha mı iyi olur? Acaba kullandığınız markalardan örnek verebilir misiniz rica etsem.

Hocam ben de araştırma aşamasındayım şu an 2. el p1s alacağım ben de yakın zamanda. Astarı spreyden başka ne şekilde alabilirsin ki, ben sprey halini biliyorum sadece, forumda da sprey öneriyorlar. Minik figürler basacaksanız bulabildiğiniz en ince Nozzle'ı takın (maksimum 0.40/0.4 mm), 0.05 katman kalınlığıyla basın figürleri. Süre uzuyor ama küçük figür basacaksanız en ince ayara almalısınız.

Çok renkli baskılarda filament israfı ve daha uzun süren baskı aldığın konusunda hata yok.

Bu arada ne kadar minik ve detaylı olduğuna göre FDM yazıcı işini görmeyebilir.

Son düzenleme:
Hocam ben de araştırma aşamasındayım şu an 2. el p1s alacağım ben de yakın zamanda. Astarı spreyden başka ne şekilde alabilirsin ki, ben sprey halini biliyorum sadece, forumda da sprey öneriyorlar. Minik figürler basacaksanız bulabildiğiniz en ince Nozzle'ı takın (maksimum 0.40/0.4 mm), 0.05 katman kalınlığıyla basın figürleri. Süre uzuyor ama küçük figür basacaksanız en ince ayara almalısınız.

Teşekkür ederim. Bunu dikkate alacağım. Nozzle değişimi zor bir şey mi pek bilmediğim bir konu da.

Çok renkli baskılarda filament israfı ve daha uzun süren baskı aldığın konusunda hata yok.

Bu arada ne kadar minik ve detaylı olduğuna göre FDM yazıcı işini görmeyebilir.

Sanırım iki tür var diğeri de sla olarak geçen reçineli yazıcılar mı oluyor. Onların da temizliğinin vs zor olduğunu okudum bir konuda bu yüzden başlangıç olarak FDM ile başlayıp hem hobi hem de öğrenme aşamasını çözmek için böyle bir cihaz tercih edeyim dedim. Parça parça olacak şekilde büyük şeylerde basabilirim tabii. Ayrıca konuyu da inceleyeceğim teşekkür ederim.

Evet sla yazıcılarla reçine baskı alabilirsin, daha zahmetli ve masraflı olduğu da doğru.

Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Konuyu inceledim. Macun baskıda olan hataları düzeltmek için kullanılıyor. Astar boya tutsun diye kullanılıyor. Üstüne akrilik boya sürüldükten sonra sprey vernik ile boyanın korunması sağlanıyor anladığım kadarıyla. Sıralama doğru mu? Bir figür basıp bunu satarsam boyasının akmamasını istiyorum. Vernik yeterli korumayı sağlar değil mi? Mat veya parlak olması sadece görünüşünü etkiliyor değil mi?

Teşekkür ederim. Bunu dikkate alacağım. Nozzle değişimi zor bir şey mi pek bilmediğim bir konu da.

Sanırım iki tür var diğeri de sla olarak geçen reçineli yazıcılar mı oluyor. Onların da temizliğinin vs zor olduğunu okudum bir konuda bu yüzden başlangıç olarak FDM ile başlayıp hem hobi hem de öğrenme aşamasını çözmek için böyle bir cihaz tercih edeyim dedim. Parça parça olacak şekilde büyük şeylerde basabilirim tabii. Ayrıca konuyu da inceleyeceğim teşekkür ederim.

Nozzle değiştirmek çocuk oyuncağı. 10 saniyeni falan alır.

Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Konuyu inceledim. Macun baskıda olan hataları düzeltmek için kullanılıyor. Astar boya tutsun diye kullanılıyor. Üstüne akrilik boya sürüldükten sonra sprey vernik ile boyanın korunması sağlanıyor anladığım kadarıyla. Sıralama doğru mu? Bir figür basıp bunu satarsam boyasının akmamasını istiyorum. Vernik yeterli korumayı sağlar değil mi? Mat veya parlak olması sadece görünüşünü etkiliyor değil mi?

Figür üzerinden fazla satış beklemeyin, satış yapabilmek için yeni fikirler, yeni tasarımlar ortaya çıkarmanız lazım. Hobi için ise Telegram gruplarına katılmanız yeter, oralarda fahiş fiyatlı figürleri ücretsiz bulabiliyorsunuz. Bu arada macun detayları da kapatır, detaylı figürlerde tavsiye etmiyoruz. Detaylı figürlerde yapacağınız şey en ince nozzle ile 0.05 katman kalınlığıyla baskı almak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı