Bamboo Lab A1 3D baskı için boya, boya koruma ve filament önerisi

Nozzle değiştirmek çocuk oyuncağı. 10 saniyeni falan alır.

Figür üzerinden fazla satış beklemeyin, satış yapabilmek için yeni fikirler, yeni tasarımlar ortaya çıkarmanız lazım. Hobi için ise Telegram gruplarına katılmanız yeter, oralarda fahiş fiyatlı figürleri ücretsiz bulabiliyorsunuz. Bu arada macun detayları da kapatır, detaylı figürlerde tavsiye etmiyoruz. Detaylı figürlerde yapacağınız şey en ince nozzle ile 0.05 katman kalınlığıyla baskı almak.

Anladım aklımdaki fikirler üzerine tutabilecek bir şey olursa satış deneyeceğim. Önerebileceğiniz kanallar var mı acaba?

Nozzle değiştirmek videolarla anlayabileceğim bir şey o halde peki benim aldığım yazıcı için özel olarak mı satılıyor. Genel olarak nozzle değişimi evrensel mi oluyor peki.

Anladım aklımdaki fikirler üzerine tutabilecek bir şey olursa satış deneyeceğim. Önerebileceğiniz kanallar var mı acaba?

Nozzle değiştirmek videolarla anlayabileceğim bir şey o halde peki benim aldığım yazıcı için özel olarak mı satılıyor. Genel olarak nozzle değişimi evrensel mi oluyor peki.

Bu sorulara bir cevabım yok ne yazık ki.

Hocam Ams'li versiyonuyla arasında çok fark yok diye biliyorum o modelin, yeterince araştırmamışsınız yoksa bilirdiniz Ams'nin destek filamenti kullanmak için bire bir olduğunu. Destek filamenti modelde iz bırakmaz, zımparalama işleminin gerekliliğini hafifletir. Size marka tavsiyesi verecek bilgiye sahip değilim (şahsen ben yazıcım gelince önüme gelen ilk astarı, boyayı alacağım) ama şunu belirteyim, öncelikle basmak istediğiniz modelleri seçin, model yoğun olarak hangi renkleri içeriyorsa o renklerin sprey boyasını alın, yanında da 12'li falan bir akrilik boya seti alın, tabii ki bir de fırça seti (ince işler için fırçalar barındırmasına dikkat edin). Siyah kumaş detaylarını siyaha boyayıp geçemezsiniz çok kötü durur, hafif lacivert dokunuşları ister. Mesela aynısı kahverengi detaylarda da geçerli, az bir şey siyah detayı ister kahverengi, uzaktan uzaktan biraz siyah sprey sıkarsınız. Kemer, toka, göz, kaş gibi detayları da akrilikle halledersiniz.
Eğer yazıcı Bambu'nun ams'li versiyonunda destek filamentini kullanmak için ona uygun filamenti almak lazım. Türkiye de satılan destek filamentleri en azından benim araştırdığım baktığım kadarıyla bambu ams sistemine uyumlu değil. Örnek olarak porimadan destek filamenti bakınca Bambu Ams ile uyumlu değildir diyor. Belki başka marka vardır o yüzden bı araştırmak gerek yine de.

Bambu yazıcı alırsanız nozzle ve diğer yedek parçalar daha pahalı fakat daha kaliteli diyebilirim. Ayrıca satılıyor Bambu'nun modellerine özgü. Şu an 0.2 nozzle stokta yok diye biliyorum Türkiye için. Nozzle değişimi gerçekten kolay,kapak değiştirmek gibi birşey. Yazıcı elinize gelirse tek videoya bakıp rahatlıkla yaparsınız. Kendim de bambu A1 mini kullanıyorum.
Kanal olarak boyama için -birşeyler yapalım,3d yazıcı Türkiye Harry Potter boyama-bunların bazı boyama videoları var size fikir verebilir.

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Kendi hattımı kullanmam gereken bir yerdeyim ve hattım pek çekmiyor bu yüzden rahatlıkla araştıracak vakti bulamadım sosyalde okuduklarım üzerine sipariş geçeyim dedim. Çok fazla filament israf ettiğini okuyunca bütçe olarak da daha düşük kalmak için sipariş geçmiştim aslında. Aklımda minik figürler basmak ve boyamak var kurgusal karakterler olabilir anahtarlık vs şeklinde olabilir. Boyanın kalıcı olması için üste ne sürebilirim? Astar'ı sprey olarak mı alayım yoksa farklı türü daha mı iyi olur? Acaba kullandığınız markalardan örnek verebilir misiniz rica etsem.
Minik figür(6 7 cm boyutlarında) basmak istiyorsanız en iyisi 0.2mm nozzle ile olur.

Son düzenleme:
Eğer yazıcı Bambu'nun Ams'li versiyonunda destek filamentini kullanmak için ona uygun filamenti almak lazım. Türkiye de satılan destek filamentleri en azından benim araştırdığım baktığım kadarıyla bambu ams sistemine uyumlu değil. Örnek olarak porimadan destek filamenti bakınca bambu ams ile uyumlu değildir diyor. Belki başka marka vardır o yüzden bir araştırmak gerek yine de.

Bambu yazıcı alırsanız nozzle ve diğer yedek parçalar daha pahalı fakat daha kaliteli diyebilirim. Ayrıca satılıyor Bambu'nun modellerine özgü. Şu an 0.2 nozzle stokta yok diye biliyorum Türkiye için. Nozzle değişimi gerçekten kolay, kapak değiştirmek gibi bir şey. Yazıcı elinize gelirse tek videoya bakıp rahatlıkla yaparsınız. Kendim de bambu A1 mini kullanıyorum.
Kanal olarak boyama için -bir şeyler yapalım, 3D yazıcı Türkiye Harry Potter boyama-bunların bazı boyama videoları var size fikir verebilir.

Minik figür(6 7 cm boyutlarında) basmak istiyorsanız en iyisi 0.2mm nozzle ile olur.

Cevaplar için teşekkür ederim. A1'in normal versiyonunu sipariş verdim. Birkaç sorum daha var. 0.2Mm'lik nozzle araştırmam gerekecek o zaman. Kendi üzerindeki nozzle kaç Mm'lik? Baskı ayarlarını en iyi nasıl anlarım neye göre değiştirmem gerekecek vs gibi. Tabla'yı korumak için kullanabileceğim şeyler var mı? Bir videoda baskı sonrası sprey sıkmışlardı baskıyı çıkarmak için onun hakkında bilginiz var mı acaba? Zımpara olarak ne önerirsiniz sanırsam belli değerleri var. 1000'lik 400'lük vs gibi ne almam daha iyi olur acaba?

Cevaplar için teşekkür ederim. A1'in normal versiyonunu sipariş verdim. Birkaç sorum daha var. 0.2Mm'lik nozzle araştırmam gerekecek o zaman. Kendi üzerindeki nozzle kaç Mm'lik? Baskı ayarlarını en iyi nasıl anlarım neye göre değiştirmem gerekecek vs gibi. Tabla'yı korumak için kullanabileceğim şeyler var mı? Bir videoda baskı sonrası sprey sıkmışlardı baskıyı çıkarmak için onun hakkında bilginiz var mı acaba? Zımpara olarak ne önerirsiniz sanırsam belli değerleri var. 1000'lik 400'lük vs gibi ne almam daha iyi olur acaba?
Gelen modelde üstündeki nozzle 0.4mm nozzle oluyor. 0.2 için ben 2 aydır stoklara gelmesini bekliyorum ama hala gelemedi. Bambu studio üstünden model indirip basacaksanız ön ayarları yapılmış oluyor genelde iyi çalışıyor. Onlarda direk basabiliyorsunuz. YouTube da Orca slicer kullanım videoları var Türkçe. Bambu studio ile aynı sayılır o da. Onlari izleyip ayarlar hakkında bi bilgi edinirsiniz yararlı olur bence. Ben genelde destek ayarlarında uğraşıyorum. Onun için de yine YouTube da yabancı videoları da araştırıp bişeyler deniyorum. Bu iş biraz da kullandıkça pekişiyor.
Baskıya yapışması için porima spreyi bazen kullanıyorum.(Tabla soğuyunca genelde modeller çıkıyor rahat şekilde sorun yaşamadım hiç o konuda)Onun dışında birşey kullanmıyorum. Kendi tablaya yapışıyor genelde,daha iyi yapışmasını istiyorsam destek arayüz çapı veya modele brim ekleyerek biraz daha tutunsun diye ayar yapıyorum bazen de tabla sıcaklık değer ayarları vs. Kullandığınız filamentte önemli. Porima kullanırken çok sorun yaşamadım ama microzeyde çok yapışma problemi yaşadım.
Zımpara sünger zımpara 220 olanı aldım birde 100 olanı aldım. Yine dediğim gibi ekstra bişey alırken lazım oldukça almaya çalıştım. Sonradan sonradan yani.

Gelen modelde üstündeki nozzle 0.4mm nozzle oluyor. 0.2 için ben 2 aydır stoklara gelmesini bekliyorum ama hala gelemedi. Bambu Studio üstünden model indirip basacaksanız ön ayarları yapılmış oluyor genelde iyi çalışıyor. Onlarda direk basabiliyorsunuz. YouTube'da orca slicer kullanım videoları var Türkçe. Bambu Studio ile aynı sayılır o da. Onlari izleyip ayarlar hakkında bir bilgi edinirsiniz yararlı olur bence. Ben genelde destek ayarlarında uğraşıyorum. Onun için de yine YouTube'da yabancı videoları da araştırıp bir şeyler deniyorum. Bu iş biraz da kullandıkça pekişiyor.
Baskıya yapışması için porima spreyi bazen kullanıyorum.(tabla soğuyunca genelde modeller çıkıyor rahat şekilde sorun yaşamadım hiç o konuda)onun dışında bir şey kullanmıyorum. Kendi tablaya yapışıyor genelde, daha iyi yapışmasını istiyorsam destek arayüz çapı veya modele brim ekleyerek biraz daha tutunsun diye ayar yapıyorum bazen de tabla sıcaklık değer ayarları vs. kullandığınız filamentte önemli. Porima kullanırken çok sorun yaşamadım ama microzeyde çok yapışma problemi yaşadım.
Zımpara sünger zımpara 220 olanı aldım bir de 100 olanı aldım. Yine dediğim gibi ekstra bir şey alırken lazım oldukça almaya çalıştım. Sonradan sonradan yani.

Teşekkür ederim. Eve dönünce bol bol inceleme şansım olacak. Esun, porima ve microzey markalarını gördüm filament olarak en iyisi sizce hangisi? Bambunun kendi filamentleri çok pahalı geldi bana o yüzden bu tarz markaları kullanmayı düşünüyorum. Siteye bakınca bazı filamentler için sertleştirilmiş nozzle alınması gerektiğini gördüm ayrıca bu konu hakkında bilginiz var mı?

Teşekkür ederim. Eve dönünce bol bol inceleme şansım olacak. Esun, porima ve microzey markalarını gördüm filament olarak en iyisi sizce hangisi? Bambunun kendi filamentleri çok pahalı geldi bana o yüzden bu tarz markaları kullanmayı düşünüyorum. Siteye bakınca bazı filamentler için sertleştirilmiş nozzle alınması gerektiğini gördüm ayrıca bu konu hakkında bilginiz var mı?
Esun kullanmadım ama genel olarak beğenilen marka,bana biraz pahalı geldiği için alamadım. Microzey porima arasında da porima derim rahatlıkla. Sertleştirilmiş nozzle duymadım hiç ama bu markalarin normal pla olan modelleriyle direk baskı yapabilirsiniz.

Esun kullanmadım ama genel olarak beğenilen marka, bana biraz pahalı geldiği için alamadım. Microzey porima arasında da porima derim rahatlıkla. Sertleştirilmiş nozzle duymadım hiç ama bu markalarin normal PLA olan modelleriyle direk baskı yapabilirsiniz.

Daha çok ısı gerektiren filamentler yazıyordu metatechtr de karanlıkta parlayan filamentler, PLA-CG ya da CF yazıyordu. Ondan dolayı dikkat etmek gerekir sanırsam. Esun ve porima denerim o halde. Tüm cevaplar için teşekkür ederim.

Daha çok ısı gerektiren filamentler yazıyordu metatechtr de karanlıkta parlayan filamentler, PLA-CG ya da CF yazıyordu. Ondan dolayı dikkat etmek gerekir sanırsam. Esun ve porima denerim o halde. Tüm cevaplar için teşekkür ederim.
Hmm doğrudur vallaha çok farklı filamentler var gerçekten. Genelde boyama yapacaksam rengi çok farketmeden düz pla olanları alıyorum ben. Rica ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı