Bambu lab A1 3D yazıcıda uzun cisimlerde sarmallar oluşuyor

berkanhamza61

Hectopat
Görseldeki gibi kılıç , asa vb gibi öğelerde uç kısımlarda sarmallar oluşuyor , ne yaptıysam engelleyemedim , bu baskı için hızım 60 ; farklı filamentle daha önce asa bastım ,max 200 hızda ondada aynı şey oldu düzeltemedim; bunu nasıl engellerim. Destek kullanıyorum , Yazıcım Bambu lab A1

teşekkürler yardımlarınız için

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-11-04 saat 18.02.01_bd5f2353.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-11-04 saat 18.02.01_bd5f2353.jpg
    60,2 KB · Görüntüleme: 93

Kesit daralınca nozül katmanı çok daha hızlı basıp bir üsttekine geçer. Bu esnada soğutma süresi alttaki geniş katmanlara göre çok daha kısa olduğu için bir önceki katman yeteri kadar soğuyup formunu almaz, sebebi bu. Linkten detaya ulaşabilirsin.

Bambu slicerı Prusa türevi olduğu için Prusa slicer dökümanlarından da faydalanabilirsin: Cooling | Prusa Knowledge Base

Son düzenleme:

Kesit daralınca nozül katmanı çok daha hızlı basıp bir üsttekine geçer. Bu esnada soğutma süresi alttaki geniş katmanlara göre çok daha kısa olduğu için bir önceki katman yeteri kadar soğuyup formunu almaz, sebebi bu. Linkten detaya ulaşabilirsin.

Bambu slicerı Prusa türevi olduğu için Prusa slicer dökümanlarından da faydalanabilirsin: Cooling | Prusa Knowledge Base
Teşekkürler sorunumu azaltsada ne yazıkki çözmedi ; benzeri bambulabwikide vardı oradanda baktım. Fan aç ve hızı düşür diyor özetle

Çözmemesi hızı o bölgelerde yeteri kadar düşürmediğini gösteriyor. Genel baskı hızını düşürmene gerek yok, lokal olarak ayar girebilirsin.
Hocam çıkıntılar için özel ayar var yavaşlatıp soğutuyor , hız grafiğim bu fan hızım %100.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-05 175604.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-05 175604.png
    232,2 KB · Görüntüleme: 67
İç duvar ve infili daha hızlı basıyor olabilir, onlara baktın mı ön izlemede ? Ek olarak, o kadar uzun parça için çok daha geniş bir destek yüzeyi atman gerek, yukarı çıktıkça parça oynuyor da olabilir. Ben olsam kabzayı kesip onu ayrı, üst kısmını ayrı supportsuz basardım.
max hızım 60 bu baskıda , yatırıp yazınca kusursuz baskı çıkarabildim... Dediğiniz gibi desteği artırabilirim bir sonraki baskımda deniyeceğim , asa(wand) bastığımda da aynı şeyi yaşamıştım, asa basarken yatay basınca desteklerin yapıştığı yerler detay kaybına sebebiyet veriyordu mecbur yatay basmıştım. Sanırım dikey baskıda çok iyi sonuç elde edemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı