Bambu Lab A1 baskılar son katmanlara doğru bozuluyor

EVrenus

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, yazıcıyı birkaç hafta önce aldım, başlarda kusursuz baskılar aldım ancak son 1 haftadır neredeyse hiçbir baskıyı tamamlayamıyorum. Sorunlarım şunlar;
Baskılarım genelde yüzde 80'lerden sonra model tabladan ayrılıyor.
Daire şeklinde içi boş bir şey bastığımda yamuk bir daire oluşuyor (ağaç destek kullanıyorum).
İlk katmanlar kusursuzken sonlara doğru 1 2 Cm'lik filamentler modelin duvarından dışarı doğru çıkıyor.
Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ediyorum.

Dosya Ekleri

• 17266073195485170391936456680459.jpg
    60,2 KB · Görüntüleme: 36
  • 17266074042422635720308305351699.jpg
    79,3 KB · Görüntüleme: 32
Z ekseni kalibrasyonu, filament akışı ve ekstrüzyo ayarları, soğutma ve basınç ayarlarına bakman gerekiyor. Bir de ağaç yerine başka destek dene.

Ek olarak. Retract (geri çekme) ayarları, baskı hızı ve nozzle temizliği yapmak gerekebilir.

Tabladan ayrılma sebebi tablanın kirlenmesi olabilir, yüzeyi sıcak su ve el bulaşık deterjanı ile yıkayıp temiz bir havlu vb. ile silip kullan, yüzeye dokunma. Bir başka sebep de belki hızdır, her modeli profildeki ayarlı hızlarda basamazsın, tutunma yüzeyi daraldıkça tutunma zorlaşır.

Deliklerin oval olması kayış ayarından, makinende her eksen için bir kayış var, nasıl yapılacağına netten bakarsın.

Tentekül gibi uzantılar geri çekme ayarı ve/veya baskı sıcaklığından, travel sırasında filament akmasından olabiliyor ama sendekiler supportların kırılması sonucu makinenin boşluğa basmaya çalışmasından gibi. Nozüle yapışan parçalar başka yerlere de yapışmış olabilir o durumda.

Destek bölgesinde görsel kalite, support seçiminden kaynaklı. düz bir hatta klasik support daha iyi destekleme yapar. Tree kullanmak istiyorsan da daha yoğun kullan.

Model print in place modellere benziyor, eğer öyle ise parçalı olarak değil, monte halde basarsan supportsuz da basabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…