Bambu Lab A1 combo için filament önerisi

hocam ben polymakerda krar kılmıştım da siz onu denediniz mi hangisini önerirsiniz benim için süreden çok baskı kalitesi önemli şuan
Hocam selamlar,

Polymaker kötü bir filament değil, hatta baya bilinen ve güvenilen bir marka. Özellikle Polylite PLA kullandıysan zaten düzgün sonuçlar veriyor. Ama ben son birkaç aydır Revo’ya yöneldim, özellikle de Hyper PLA’sına. Açıkçası ilk başta bu kadar memnun kalacağımı düşünmemiştim ama gerçekten şaşırttı.

Baskı kalitesi tarafında çok iddialı olmuşlar. Destekli model bastığım yerleri desteksiz basabildiğim oldu – bu da bence malzemenin akış dengesi ve katman yapışması açısından baya iyi ayarlandığını gösteriyor. Overhang’li parçalarda da formu bozmuyor.

Makine parkuru büyüdükçe sürekli filament değiştirmek istemiyorsun ya, ben de o yüzden tek markaya geçeyim dedim. 80 kilo falan devirdim, neredeyse sorun yaşamadım diyebilirim. Sarım kalitesi de iyi; AMS kullanıyorsanda ekstra ekstra rahat.

Polymaker'la birebir kıyas yaparsam, kalite anlamında Revo şu an benim için bir adım önde. Ama bu biraz yazıcı ayarına, ne bastığına, baskı süresine göre değişebilir tabii. Vaktin olursa bir makara alıp denemeni tavsiye ederim. En azından farklı bir tat gibi düşün. :)

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar, yakın bir zamanda 3D yazıcı almaya karar verdim Bambu Lab A1 comboyo karar verdim (farklı öneriniz varsa belirtebilirsiniz) fakat filamentte ne alacağım konusunda kararsızım. Çok farklı fikirler duydum. Porima, Creality, esun PLA+, esun PETG, microzey, polymaker ponchroma matte diyen var. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Deneyimleriniz var mıdır bunlar hakkında? Şimdiden teşekkürler.

Bu tarz ürünler basacağım sağlamlık önemli benim için.
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle tüm yorumları ilgiyle okuduk. Filament seçimi, özellikle yüksek hızlı yazıcılarda baskı kalitesi ve mekanik dayanım açısından gerçekten kritik.

RevoFilament olarak bu alanda yerli üretim yapan bir ekipiz. Ürünlerimizin formülasyonu mühendislik temelli olup; çap hassasiyeti, katman yapışması, yüksek hızda stabil akış gibi konularda titizlikle çalışıyoruz. Özellikle Bambu Lab gibi yüksek tempolu yazıcılarda başarılı sonuçlar almak için Hyper Speed PLA gibi özel seriler geliştirdik.

Dayanım, esneklik, yüzey kalitesi veya sıcaklık dayanımı gibi kriterlerde filamentlerimizin üstün başarı sergilediğini bilmenizi isteriz.
Ayrıca sadece satış değil, baskı ayarları, sorun çözme ve teknik destek konularında da her zaman buradayız.

Dilerseniz malzeme tercihi veya ayarlar konusunda birebir destek verebiliriz.
İyi baskılar dileriz!

— RevoFilament Ekibi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı