Bambu Lab A1 Combo vs Crealty Hi Combo

Oxcean_0

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İNTEL İ5 14600KF RTX4070 32GB 6000MHZ RAM 1TB SSD 1000W NZXT H9 Elite
Meslek
ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ
İkisi arasında kararsız kaldım sizce hangisini almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arasında pek bir fark göremedim ne gibi artıları var veya ne gibi eksileri var.

Hocam ben uygun fiyata bulduğum içn bambu a1 satıp 2 tane creality hi aldım. Genel olarak 3d yazıcıları hiç bilmeyen biri için bambu daha stabil galiba ama creality hi da kötü bir makine değil gibi genel olarak incelemelerden bu çıkarımı yaptım tabi test etmeden kesin bir şey diyemem.

Arasında pek bir fark göremedim ne gibi artıları var veya ne gibi eksileri var.

Nasıl fark göremediniz. Bir kere zaten kağıt üstünde yazan özelliklere değil kullanıcı deneyimine bakmaz lazım. Bambu Lab daha kullanıcı dostu ve daha sorunsuz bir marka.

Creality ise genelde kervanı yolsa düzen, yarı bitmiş bir makine çıkartıp donanım ve yazılım güncelleştirmeleri ile düzeltmeye çalışan bir firma.

A1 serisi oldukça popüler ve kabul görmüş bir seridir. Eğer her 5 baskının 4'ünde sorun yaşamak istiyorsanız Creality alın.

Nasıl fark göremediniz. Bir kere zaten kağıt üstünde yazan özelliklere değil kullanıcı deneyimine bakmaz lazım. Bambu Lab daha kullanıcı dostu ve daha sorunsuz bir marka.

Creality ise genelde kervanı yolsa düzen, yarı bitmiş bir makine çıkartıp donanım ve yazılım güncelleştirmeleri ile düzeltmeye çalışan bir firma.

A1 serisi oldukça popüler ve kabul görmüş bir seridir. Eğer her 5 baskının 4'ünde sorun yaşamak istiyorsanız Creality alın.

Creality k1C nasıldır peki yine bambu mu yoksa k1C iyi midir?

Creality K1C nasıldır peki? Yine Bambu Lab mı yoksa K1C iyi midir?

Ben K1 ile başladım ve sorunlarından bıkıp Bambu Lab P1S'e geçtim. Bambu Lab sıkıntısız bir makine genel olarak.

Eğer ABS, ASA gibi kapalı kasa yazıcı isteyen filamentler basmayacaksanız, TPU PLA VE PETG çoğunlukla işinizi görecekse A1 Combo alın ve yolunuza devam edin. Creality gerçekten sorunlu ve uğraştıran bir marka.

Eğer her 5 baskının 4'ünde sorun yaşamak istiyorsanız Creality alın.
Ben de bambu lab'ın crealityden daha iyi olduğunu savunan biri olarak bu bana biraz abartı geldi. Elimde güncel olarak çalıştığım bir ender 3 pro var. Çok eski ve bowden tüplü bir makine. Makine şu anda hiç durmuyor. Baskı üzerine baskı atıyorum. 15-20 saat baskılar alıyorum. Hatta bir keresinde bir çılgınlık yapıp 36 saatlik bir baskı aldım. 4-5 baskıda bir tabla ayarı yaptığım sürece hiç bir sıkıntı yaşamıyorum baskılarda. Eğer unutursam sorun oluyor ama ayar yapmamam benim hatam. Yani creality aldın burnun dertten kurtulmaz diye bir şey yok. Biraz daha üzerine titremek gerekiyor, bu şekilde uzun süre sorunsuz çalışıyor.

Yani evet bambu lab daha iyi ama creality de o kadar kötü değil. Ender 3 v3ler nereden baksan %40 fiyatına a1'lerin.

@Psyduck17 Creality K1 serisi ya da yeni Creality serileri ile eskileri bir değil. K1 serisinde resmen binlerce kullanıcıyı tester olarak kullandılar, fabirakadan bir sürü yeri bozuk ya da çalışmayan şekilde çıkardılar makineyi.

K1 serisinin çıktığından beri extruderi, motorları, pulleyleri, nozzle ve ısıtma sistemi ve sayamadığım birçok şeyi defalarca değişti. Bununla alakalı Reddit'te onlarca konu, yüzlerce mesaj var.

Ender 3 Pro bana göre A1 ile kıyaslanacak bir makine değil. Çünkü o kadar kompleks değil. Aynı şekilde Ender 3 Pro'daki deneyimden yola çıkıp yeni Creality makineler için çıkarım yapmak da doğru değil.

Ender 3 Pro dediğiniz yazıcı artık neredeyse açık kaynak olmuş, internette her türlü sorununun cevabı olan, yavaş ve basit bir makine. A1 muadili kesinlikle değil, fiyatı ne olursa olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı