Yaklasık 90 saattir kullandığım cihazda nozzle baskıya sürtüyor, kalibrasyon yaptığım halde hala aynı sorunla karşılaşıyorum. Ayrıca genellikle uzun baskılarda the nozzle is covered with filament, or the Build plates is crooked hatasını alıyorum. Nozzleı kontrol ediyorum ancak bir tıkanma gözükmüyor. Yardım eder misiniz nasıl düzelteceğim? Az önce de nozzle baskıya sürterek baskıyı tabladan çıkardı.
Pek sanmıyorum. Baskıyı başlattıktan sonra seviyeleme yaptığı esnada altına A4 kağıdı koyup dener misiniz? Sorun nözülde mi yoksa başka bir aksamında mı anlamış olabiliriz belki böylelikle.
Pek sanmıyorum. Baskıyı başlattıktan sonra seviyeleme yaptığı esnada altına A4 kağıdı koyup dener misiniz? Sorun nözülde mi yoksa başka bir aksamında mı anlamış olabiliriz belki böylelikle.
Baskıdan önceki seviyeleme kısmında yani nözül yüksekliği ayarlamak için her tablaya değdiğinde altına bir kağıt koyarsanız (kağıdı biraz daha kalınlaştırmak için ikiye de katlayabilirsiniz) ve baskı başlamadan kağıdı kaldırırsanız normale göre kağıdın kalınlığında yükseğe baskı alacak. Buna rağmen sürtünme oluşuyorsa kafada veya başka bir yerde sorun olabilir, onu gözlemlemek istemiştim.
Kısaca makineyi normalden daha üst bir yüzeyde basması için kandırmış oluyoruz.
Baskıdan önceki seviyeleme kısmında yani nözül yüksekliği ayarlamak için her tablaya değdiğinde altına bir kağıt koyarsanız (kağıdı biraz daha kalınlaştırmak için ikiye de katlayabilirsiniz) ve baskı başlamadan kağıdı kaldırırsanız normale göre kağıdın kalınlığında yükseğe baskı alacak. Buna rağmen sürtünme oluşuyorsa kafada veya başka bir yerde sorun olabilir, onu gözlemlemek istemiştim.
Near the beginning of each print I get an error message saying that the nozzle is covered with filament or the build plate is installed incorrectly. This occurs with any nozzle or filament and multiple build plates. It usually occurs 1-5 minutes into the print and pauses until I take action to...