Bambu Lab A1 vs P1S

Bütçe
20000

KMDGN

Yoctopat
Daha fazla  
Bir arkadaşım P2S combo aldı ve yazın atölye tarzı birlikte bir çalışma ortamı kurmak istiyoruz. Yazıcıları da oraya kuracağız. P2S ihtiyaçlarımızın hepsini karşılıyor ama şu an 1 tane daha yazıcı arıyoruz. Seçeneklerim arasında A1 ve P1S var şu an ama karar veremedim. Yazıcıda renkli baskı ya da ABS tarzı filamentler kullanmayı düşünmüyorum; böyle bir ihtiyacım olursa P2S'i kullanırım zaten. Ben şu an PLA PETG basarken en kolay basacak, sorun çıkarmayacak yazıcıyı arıyorum. Öneriniz nedir? İlk yazıcım olacak bu arada. A1 15 bin lira, P1S 23 bin lira.

@Siyah Martı @yusuf7878

Yazdığınıza göre A1 işinizi fazlasıyla görecektir. Ancak ihtiyaçlar sabit değil ve birkaç ay içinde P1S'in kapalı kasasını almış olmayı dileyeceğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz ve kapalı kasa olması mühendislik filamentleri için de size gerekli veya acil durumlarda bir makine daha seçeneği oluşturur. Ayrıca AMS 2 pro modülü P1S ile de uyumlu ve combo olmadan alacağınız yazıcıyı comboya çevirmek isterseniz AMS lite'a göre daha iyi bir performans verecektir.

Minimal ihtiyacınızı A1 rahatça karşılıyor ancak ben olsam bütçe de el veriyorsa P1S'i tercih ederdim.

Bir arkadaşım P2S combo aldı ve yazın atölye tarzı birlikte bir çalışma ortamı kurmak istiyoruz. Yazıcıları da oraya kuracağız. P2S ihtiyaçlarımızın hepsini karşılıyor ama şu an 1 tane daha yazıcı arıyoruz. Seçeneklerim arasında A1 ve P1S var şu an ama karar veremedim. Yazıcıda renkli baskı ya da ABS tarzı filamentler kullanmayı düşünmüyorum; böyle bir ihtiyacım olursa P2S'i kullanırım zaten. Ben şu an PLA PETG basarken en kolay basacak, sorun çıkarmayacak yazıcıyı arıyorum. Öneriniz nedir? İlk yazıcım olacak bu arada. A1 15 bin lira, P1S 23 bin lira.

@Siyah Martı @yusuf7878

Mümkünse P1S daha iyi olur tabii ki. Core XY yapısında olduğundan dolayı hem daha stabil hem de daha hızlı bir yazıcı. Bir de kapalı kasanın getirdiği filament çeşitleride var. Bütçe yoksa A1'de üzmeyecektir.

Son düzenleme:
Mümkünse p1s daha iyi olur tabii ki. Core xy yapısında olduğundan dolayı hem daha stabil hem de daha hızlı bir yazıcı. Bir de kapalı kasanın getirdiği filament çeşitleride var. Bütçe yoksa A1'de üzmeyecektir.

Aradaki teknoloji farkı işine ne diyorsunuz hocam A1'in daha yeni nesil olması baskı kolaylığı açısından gözle görülür fark yaratır mı?

Aradaki teknoloji farkı işine ne diyorsunuz hocam A1'in daha yeni nesil olması baskı kolaylığı açısından gözle görülür fark yaratır mı?
Yeni nesil derken neyi kast ediyorsunuz hocam? İkiside zaten benzer zamanlarda çıktı. P1S çoğu anlamda daha üstün. Ki artık baskı kolaylığı bayağı baside indirgendi. Tabii ikiside sorunsuz yazıcı değil.

Yeni nesil derken neyi kast ediyorsunuz hocam? İkisi de zaten benzer zamanlarda çıktı. P1s çoğu anlamda daha üstün. Ki artık baskı kolaylığı bayağı baside indirgendi. Tabii ikisi de sorunsuz yazıcı değil.

Noozle ve sensörsel teknoloji olarak diyordum hocam. Kağıt üstünde A1'in teknolojik kısmı daha üstün ama bunlar gündelik kullanıma ne kadar yansır onu merak ettiğim için sordum.

A1lerin alt kısmında elektrik dağıtım kartındaki aşırı ısınan bir parça(NTC) sebebiyle yanma hikayeleri dönüyor Reddit'de, araştır istersen.

Dün açıklama yapılmış: https://www.tomshardware.com/3d-pri...addressed-affected-units-replaced-or-repaired
Garipmiş. NTC'yi yeterli seçememişler sanırım PSU konusunda. En saçma güç kaynağında bile yanan NTC görmemiştim.

NTC inrush akımını engellemek için koyulan bir parça. Direnç görevi görüyor. Ondan dolayı ısınması normal ama erimesi/bozulması değil.

Noozle ve sensörsel teknoloji olarak diyordum hocam. Kağıt üstünde A1'in teknolojik kısmı daha üstün ama bunlar gündelik kullanıma ne kadar yansır onu merak ettiğim için sordum.

Pek bir farkları yok. A1'de Hotend'i çıkarmak daha kolay sadece. P1S'de birkaç tane vida çıkaracaksınız çıkıyor zaten. Onuda ayda yılda bir yaparsınız muhtemelen. Noozle'ın durumuna göre.

NTC yanmıyor, o çok ısındığı için yakınına konan parçaları yakıyor. 😁
Tam okumamıştım o daha da saçmaymış.

A1 Mini'de sorun yok deniyor.
Daha düşük güç gereksinimi olduğu için olabilir. Dolaylı olarak inrush'da azalır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı