Bambu lab A1 yüzey yapışması bambuda çok kırılgan oluyor

Daha fazla  
Merhaba.
Bambulab ve microzey ile renkli denemeler yapıyorum, bu sırada kullandığım filament microzey markalardan sorun olarak yüzey yapışması çok problemli. Aynı filaemnt Creality cihazımda tablkaya mıh gibi saplanıyorken bambuda maalesef çok kırılgan. Bayağı bir filamentimi kurban ettim bu süreçte, geniş bir etek atarak biraz da olsa yüzey sağlamlığını yakalamaya çalışıyorum ama bu yöntemde çok güvenli değil gibi baskı sonrası çatırt diye geliyor direnç olmadan. Sizin tecrübeleriniz neler? Nasıl bir çözüm yapabiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bambu studio'ya girip şu kısmı ss atabilirmisin? ilk katman yüksekliğin kaç?

Sorun sadece tablaya yapışma problemi ise öncelikle tablayı sıcak su ve klasik bulaşık deterjanı ile yıkayıp kağıt havlu ya da temiz bir havlu ile kurulamakla başla, tabla yüzeyine dokunma. Tek bir profille her modeli basamazsın, dar parçalarda hızı düşürmen gerekir. Skirt/brim için de benzer bir durum geçerli, modele göre genişlik ve yükseklikleriyle oynuyor olman gerek.

Sorunlu parçalara ait yarım kalmış baskı görselleri (supportlu, brim/skirtli) ve hız ayarların bu tip bir sorun için daha fazla yardımcı olur.

Tabla temizliği yapılıyor, v3 se cihazımda problem yok. İlk katmanlarımda mutlaka düşük hız profilinde olur. Bambuda ayrı bir tabla sorunu yaşıyorum, yüzeye düzgün bir tutunma söz konusu değil.

Sorununuz devam ediyor mu ? ya da çözdüyseniz nasıl çözdünüz

Sorununuz devam ediyor mu ? ya da çözdüyseniz nasıl çözdünüz
Tablanın temizliğini yapıp, filament değişimine geçtim. İlk yüzey katmanlarını hızını düşür, en altta ilk katmanın hız yükseltme değerini minimuma çek, etek kullanmayı ihmal etme. Microzeyden de uzak durun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…