Bambu Lab P1S Baskı düzgün olmuyor

Bütçe
-
Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar, Neptune 4 Pro ile başladığım yolculuğa Bambu Lab P1S ile devam ediyorum. Yazıcıyı kullanalı 80 saat civarı oldu. Fabrikasyon gelen Paslanmaz çelik 0.4 Nozzle takılı. Matte PLA filament kullanıyorum. Mat PLA filamentler aşındırıcı mı? 80 saat gibi bir sürede Nozzle bozulmuş olabilir mi? Cold Pull ve Otomatik kalibrasyonları yaptım. Filamentlerim de taze. Bu baskı sorununu başka neden kaynaklı yaşıyor olabilirim?
Resimler:

son2.JPEG

son1.JPEG

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, Neptune 4 Pro ile başladığım yolculuğa Bambu Lab P1S ile devam ediyorum. Yazıcıyı kullanalı 80 saat civarı oldu. Fabrikasyon gelen Paslanmaz çelik 0.4 Nozzle takılı. Matte PLA filament kullanıyorum. Mat PLA filamentler aşındırıcı mı? 80 saat gibi bir sürede Nozzle bozulmuş olabilir mi? Cold Pull ve Otomatik kalibrasyonları yaptım. Filamentlerim de taze. Bu baskı sorununu başka neden kaynaklı yaşıyor olabilirim?
Resimler:

Eki Görüntüle 2633730

Eki Görüntüle 2633729
Cold pull yaptıktan sonra filament üzerinde metal parçaları vs. var mıydı? Kopan metal parça tıkıyor olabilir belki.

Cold pull yaptıktan sonra filament üzerinde metal parçaları vs. var mıydı? Kopan metal parça tıkıyor olabilir belki.
Mat PLA filamentim siyah. Özellikle Beyaz bir PLA filamentle Cold pull yaptım fakat metal parçası vs. çıkmadı. Sadece beyaz filamente biraz siyah bulaştı temizlediğini düşündüm. Hatta fotoğrafı da şu:
tempImage74mcwN.png

İlk katman hızı ve sıcaklığı? Filament markası?
Filament Revo'nun PLA MATTE siyah filamenti. Daha önce almış ve memnun kalmıştım. Generic PLA ayarlarıyla sadece sıcaklığı 215 dereceye düşürerek kullanıyordum.

105 çok yüksek. Farkındaysan sorunlu bölge iç kısım zaten.
Baskı sıcaklığını da 10 derece arttır en az.
Daha önce bu ayarları değiştirmeden de baskı almıştım oysa. Denerim teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı