Bambu Lab X1 Carbon combo filament ve baskı ayarı tavsiyesi

Zurenc

Decapat
Katılım
1 Haziran 2023
Mesajlar
89
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, Bambu Lab X1C yazıcımı figür tarzı baskılar yapmak için kullanmak istiyorum fakat henüz ayarları tam anlamıyla yapamadım. Şu ana kadar aldığım baskılar pek kaliteli olmuyor. Yüzeylerde baloncuklar varmış gibi ya da katman geçişleri çok belirgin şekilde görünüyor. Bambu Studio programında mutlaka yapmalısın diyebileceğiniz ayarlar var mı? Ya da bu konuda detaylı bilgi edinebileceğim bir kaynak veya site önerir misiniz? Sorun filamentten de kaynaklanıyor olabilir çünkü abim kilosu 600 TL'ye, markasını bilmediğim bir yerden almış. Bildiğim kadarıyla kaliteli filamentler en az 1000 TL civarında oluyor.

1000–1100 TL bandında alabileceğim en kaliteli filament markası nedir acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boloncuk olma her marka filament te olabilir, filament tavsiye olarak ise polymaker öneririm, onun dışında esun. Ayar olarak Calibre ayarları var bambu Studio da onlar ile test baskılar alıp ona göre ayar yapabilirsin. Bir de figürler FDM yazıcılar ile çok düzgün baskılar vermiyor maalesef.
 

Söylediğiniz markaları satın alıp deneyeceğim. Kalibre ayarlarını görmemiştim ama tekrar bakayım gözümden kaçmıştır o zaman teşekkür ederim.Yazıcıyı başta bir şeyler basar satarız kafasında almıştık ama sonra hobi amaçlı kullanalım dedik. Figürleri kendime basacağım kalitesi ortalama olsa bile benim için yeterlidir. İnternette gördüğüme göre düzgün ayar ve baskı sonrası işlem yapılırsa figürler fena olmuyor.
 
Son düzenleme:

Sla: Reçine ile lazer sertleştirme. Bu makinelerde basılan figürlerde detaylar sorunsuz olur ve destekler FDM yazıcılarda ki gibi iz bırakmaz.

Sla sıvı reçine, bir lazer veya LCD ışık kaynağıyla katman katman sertleştirilir.

Avantajları:
  • Yüksek detay ve yüzey kalitesi.
  • İnce yapılar, hassas modeller

    Dezavantajları:
    • Reçineler pahalıdır ve kokuludur.
    • Baskı sonrası temizlik ve kürleme gerekir.

      kullanım alanları:
      Takı tasarımı, dişçilik, minyatürler, yüksek hassasiyetli prototipler.

      FDM: Eriyerek katman katman üretir, yanı bu kullandığımız yazıcılar. Filament ile çalışır.​

      Avantajları:
    • Ucuz cihazlar ve malzemeler.
    • Hızlı prototipleme.
    • Dayanıklı parçalar.

      Dezavantajları:
      • Katman çizgileri görünür olabilir.
      • Detay seviyesi düşüktür (sla'ya göre)

        Genellikle
        • Hobi, prototip üretimi, işlevsel parçalar için kullanılır.

          FDM ile figür basılır sonrasında zımpara, astar gerekir ise boyama ile daha iyi hale getirilir. Zor parçalar ise ya açılarını değiştirerek ya da parçalara bölerek basılır.
 
O zaman dediğim gibi baskı sonrası işlemlere daha fazla vakit öldürmem gerekiyor bu işlerede elim hiç yatkın değil nasıl olacak bilmiyorum. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim filament tavsiyeniz cidden işime yaradı .
 

Ben bu 2 markayı kullandığın için önerdim. Belki daha fazla marka kullananlar ve memnun olanlar başka öneri de yapabilir.
 
makerworld.com var bambu'nun kendi community'si. oradan makine seçip model çektiğinizde ayarları yapılı gelir uğraşmazsınız otomatik her şey. x1c kullanıyorum ben de. uygun fiyatlı filetto, ccf, elas öneririm çok güzel filamentler üzmez 3 marka da.
 

Evet orayı kullanıyorum ama orada olmayıp basmak istediğim şeylerde nasıl bir ayar yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bambunun kendi uygulamasından baskıları yapıyorum onlarda pek düzgün olmuyor filament kaynaklı diye düşünüyorum. Filament markasını da öğrendim nanelab miş aslında kaliteli marka diye biliyorum ama ucuz versiyonu diye böyle oluyordur belki çünkü herkesin kullandığı ayarları yapıyorum tam istediğim gibi bir verim alamıyorum. Söylediğiniz markalardan Elas duymuştum bir de onu alıp deneyeceğim yardımınız için teşekkür ederim .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…