Selam arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi metatechtr sitesinden Bambulab A1 Combo ürününün outlet versiyonunu gördüm. Yazıcı işlerine yeni gireceğim ama almışken güzel bir makine almak istedim ve renkli baskı özelliği de ilgimi çekti.
Sitede A kondisyonda yatak kabloları değiştirilmiş fabrika kontrollü outlet versiyonları biraz daha uyguna satılıyor. Sanırım bu A1'lerde yangın riski varmış bir zamanlar. Bunlar da onların düzeltilmiş versiyonlarıymış. Sizce alınır mı?
Merhaba, ben de aynı şekilde A kondisyonunu aldım ve biraz daha çıkabilecekseniz direkt sıfır almanızı öneririm. A kondisyonu ibaresinin tam bir kandırmaca olduğunu düşünüyorum. Tek artısı 6 aylık garantisi.
Bana gelen yazıcı bildiğiniz ikinci eldi çünkü. Çalışıyor muydu çalışıyordu o yüzden iade etmedim.
Dediğiniz sıkıntı tablanın arka tarafından çıkan kabloların ezilmesiyle yaşanıyordu. Bana yollanan yazıcı yeni versiyondu.
Memnuniyetsiz kaldığım noktalar:
1) Küçük kılcal çiziklerden deniyor ama benimkinde göçük ve maket bıçağı ile kazınmış gibi bir bölge vardı.
2) Yanında gelen ürünler orijinal Bambu olsun istediğim için A kondisyon almıştım fakat alyan anahtarlar yamuk, gres ve yağ yarısına kadar kullanılmış ve PEI tablada deformasyon mevcuttu.
3) Harici filament tutucunun teflon boru taktığımız kısmın vidası kırık, AMS boruları da birçok kez takıp çıkarılmıştı. Numune filamentler içinden çıkmadı (ama bazı kutu açılımı videolarını izlediğimde kimilerine çıkmıştı).
Bana soracak olursanız ikinci el garantili bir yazıcı alırım çizikleri eksikleri giderilir diyorsanız ve de daha önce bir yazıcınız veya kullanabileceğiniz aletler varsa B kondisyonu alabilirsiniz.
İlk yazıcım olacak. Ender 3 v3 SE düşünmüştüm başlangıç için ama birkaç kişinin creality çok yorar gibi şeyler söylediklerini görünce biraz daha paraya kıyıp böyle bir şey almayı düşündüm.
Alırsam A kondisyon alırım ya da biraz daha biriktirip sıfırını alırım.
Açıkçası ilk yazıcım için bir anda bu kadar fazla para harcamak istemiyorum yazıcıya. N4 modelini söylemiştiniz. Kalibrasyon konusı ve sıfırlanması gibi durumlar beni biraz korkuttu. Bir de fan seslerinden dolayı.
Ender 3 ke de K1 ile eş hottend bulunuyor ve sorun çıkarabilir denildiği için düşünmedim.
Ya SE alacağım ya da biraz daha biriktirip A1 alacağım. Ama sanırım SE alacağım çünkü tüm paramı sadece yazıcıya yatırmak istemiyorum. Onun yerine filamemt, araç-gereç alırım diye planlamıştım.
N4'de firmware güncellemeleri yayınlandı, ben kurmadığım için nihai durumu bilmiyorum. Üstesinden gelinmeyecek problemler değil ama yeni bir kullanıcı için göz korkutucu olabilir tabii.
SE yakın zamana kadar 7000lere inmişti, o fiyatlar için bence gayet iyi.
9000'e bulursan N4 de o fiyat için iyi.
N4'de firmware güncellemeleri yayınlandı, ben kurmadığım için nihai durumu bilmiyorum. Üstesinden gelinmeyecek problemler değil ama yeni bir kullanıcı için göz korkutucu olabilir tabii.
SE yakın zamana kadar 7000lere inmişti, o fiyatlar için bence gayet iyi.
9000'e bulursan N4 de o fiyat için iyi.
Aslında dediğiniz gibi üstesinden gelinmez durumlar değil. N4 için bütçe ayırabilirim. Fan sesi biraz korkutuyor bir de SE yazıcıda otomatik kalibrasyon var. Sırf bunun için tercih edilir mi SE yoksa N4 alıp onda öğrenip devam etmek mi daha mantıklı ?
Elegoo Neptune 4 Pro modelini domirobot satıcısında buldum.
Normalinin stoğu birkaç sitede yok.
ASA/ABS gibi filamentler ile baskı almayacaksanız A1 mini'yi düşünebilirsiniz. Tabii baskı alanı biraz daha küçük bahsettiğiniz yazıcılara göre ama ilk kullanıcı için gayet güzel bir makine olduğunu düşünüyorum.