Merhaba, daha önce TouWorkshop kanalında izlediğim bir shortta, firmanın toplu halde Microzey markasından filament aldığını(daha önceki videolarda) ve bu filamentlerde kırılma sorunu yaşandığını belirttiklerini gördüm(shortta). Kaynak:
Peki filament öner derseniz benim için filament sıralaması şu şekilde(Sıralama kendime göre kaliteye ve makara kullanım başına sıkıntı gösterip göstermediğine göre sıralanmıştır):
Mümkün olduğunca sorunum olmasın parası çok önemli değil diyorsanız: eSun, Creality
Renk ihtiyacım çok acil olmazsa almazdım dediğim firmalar: Microzey, ABG, Robonio
Peki bu ikisi arasında olan yok mu? Bu sorunun cevabıda: Porima, Robo90, Beta, Elas3d
Peki bu sorunu yaşıyorum hiç mi çözümü yok? İlla yeni açılmış 1 kg filamenti çöpe mi atayım? Hayır biraz uğraştırıcı olsa da bunun için bir çözüm var. Madem 1 kg filament aldınız ve böyle bir sorununuz var. İlk işlem filamenti kurutmak. Filament kurutucuları vb. başka yöntemler bu işi yapabilirsiniz ayrıntısına girmiyorum. İkinci işlem filamenti baskıda sürekli çekip itebileceği tarzda yani ayrıntılı baskılarda kullanmamak daha çok protatip ve düz baskılarında kullanabilirsiniz. Ben ayrıntılı baskıda da kullanmak istiyorum derseniz burada yapabileceğiniz filamenti makinede bırakmayın baskıdan hemen önce takın ve baskı sonrasında tekrar çıkarıp filamenti kurutun. Teflon boruda kalan filamenti de yazıcının içinde bırakmayın gerilimden kaynaklı zaten kırılma sorunu olan filament direkt kırılmaya başlıyor.