Merhaba.
22 Kasım'da Amazon Türkiye'den Almanya satıcılı 5 ürün aldım. Black Friday indirimlerinde çok uygun fiyata geldi ürünler, stok bitmesin diye siparişi hemen oluşturdum. Sonradan bir ürünün iyi olmadığını gördüm, iptal ettim. 4 ürün kaldı.
Bundan sonra siparişimde bir hata oldu ve "Ödeme seçeneklerinde düzenleme yapılması gerekiyor" yazıyordu. MH'ye sordum, sıkıntı yok ürünler yollanacak vs. dedi (ekran görüntüsü var.). 1 haftayı geçince jeff@amazon.com'a mail attım. Aradılar vs. sonraki hafta param bana iade edildi. Ben siparişimin iptal edilmesini istemediğimi söyledim.
Amazon Türkiye MH'ne yazınca satıcının Almanya olmasını bahane ediyorlar.
Olay Amazon Türkiye sistemlerindeki bir hatadan kaynaklı oldu.
Bu konu hakkında Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurup ürünleri hak ettiğim fiyat üzerinden satın alabilir miyim? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.
Resimleri ekledim. MH ile konuşmam sonrasında gelen mailde Teslimatı garanti eden: 1 Aralık 2021 Çarşamba olarak görülmektedir." şeklinde de bir ifade var.
Aynı durumu Newegg'de yaşamıştım. Kullanıcı sözleşmesinde yer alan satıcı istediği gibi iptal edebilir ibaresinden dolayı ve malum TR'de olmadıkları için ilerleyemedim. Konuyu takibe aldım, varsa bir çözüm (zannetmiyorum ama) öğrenmek isterim.
AmazonTR'den alışveriş yaptığınız için satıcının Amazon Germany olması önemli değil. TR ticari kanunları geçerlidir. Zaman kaybetmeden başvurunuzu yapın.