15 Ağustos'ta Banggood üzerinden 450 fiyat etiketi olan fakat kupon ile 370 TL fiyat'a Xioami Mi Box S 4K satın aldım, hatırladığım kadarı ile 20 TL'sini Vergi Sigortası için ödedim.
Eylül'ün 13'ünde evime PTT tarafından faks geldi ve ürünün fiyatı tespit edilemediğinden, gönderilemeyeceğini belirttiler ve benden bir kaç evrak istediler.
Gerekli evrakları aynı gün belirttikleri mail adresine gönderdim.
Bugün PTT Kargo Takip Sistemi üzerinden baktığımda Gümrük Vergisi olarak 214 TL vergi yazılmış. Bildiğim kadarı ile %20 vergi çıkıyor, 370 TL ürüne 214 TL vergi nasıl çıktı?
Hadi diyelim 450 TL üzerinden hesaplansa 214 TL yine fazla
Neyse ben Banggood üzerinden satın alırken Vergi Sigortasını seçmiştim, bu ödeyeceğim Gümrük Vergisini Banggood'dan nasıl talep edeceğim?
70 lira daha ucuza almışsınız ama hem garantisi, faturası yok. Hem de o 220 lirayı vermeden o kutunun içine bile bakamazsınız. Ben yerinizde olsam, vergiyi ödeyip almadan önce banggood ile görüşürdüm. Kesin ödemeyeceklerse iade ederdim.
70 lira daha ucuza almışsınız ama hem garantisi, faturası yok. Hem de o 220 lirayı vermeden o kutunun içine bile bakamazsınız. Ben yerinizde olsam, vergiyi ödeyip almadan önce banggood ile görüşürdüm. Kesin ödemeyeceklerse iade ederdim.
Kendisine verginin banggood tarafından geri ödendiğini söyleyen bir kaç kişi gördüm, aynı ürün için ödendiğini de söyleyen bir kişi gördüm.
Unutmaz isem ilerleyen süreçte nasıl sonuçlandığını buradan belirtirim.
Örneği değil belki ama şuan kullanmış olduğum telefonu yurt dışından satın aldım, garantisi ve faturası yok. Üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen şuan garantili ve faturalı almaya kalksam aldığım fiyatın üzerine 1000 TL daha koymam gerekiyor, aynı telefonu alabilmek için.
1 yıl önce garantili ve faturalı şekilde almaya kalksam kaç TL daha eklemem gerektiğini siz düşünün.
Doğru ürün ve doğru kullandığı sürece garantinin çokta gerektiğini düşünmüyorum, hele ki fiyat farkı varsa.
Vergi ödemesini banggoood tarafından geri aldım.