Banka hesabına düzenli olarak kaynağı belirsiz yüksek miktarda para gelmesi bir sorun oluşturur mu?

627056

Centipat
Örneğin banka tarafından kaynağın neresi olduğu sorulur mu? Veya böyle sorulara cevap vermek zorunda mıyız?

50.000 TL üzerinde gelirse 1 kere arayıp sorarlar. Ama her gün gelirse evinizden bile alabilirler.

Düzenli ve yüksek miktar para girişi olursa MASAK kontrolüne alınabilirsiniz. Ayrıca banka algoritmaları şüpheli durum tespit ederse hesabınız insan tarafından incelemeye alınır. Banka bu durumda para kaynağını öğrenmek isteyebilir ve sizinle çalışmayı durdurabilir.
Ticari bir durum varsa şirket açıp ticari hesaba ödemeleri almak en doğrusu olacaktır.

Ben bunla karşılaşmamak için bir kısmını kardeşimin Papara hesabına yatırıyor, oradan kullanıyorum. Nereden baksan sadece ona aylık 30-50 bin TL yolluyorum. Şu anlık bir sıkıntı yok.

Son düzenleme:
Ben yazılımcıyım 21 yaşımdayım yazılım okuyorum. Bana her gün yaklaşık aynı dediğiniz şekilde 300 lira 300 lira part part ücret geliyor günde 2000 ile 2300 lira arası kazanıyorum aylık da değişiyor. 21 yaşında birinin halen okumasına rağmen bu kadar kazanması bir ara sanırım gözlerine battı arayıp sordular bende freelance çalıştığımı söyledim hepsi bu kadar

Peki yabancı menşeli bankalar için farklı bir durum söz konusu olur mu örneğin Türkiye de çok faaliyeti olmayan herhangi bir banka için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…