Banka hesabını çalabilirler mi?

T.C. kimlik numarası, kişinin adı-soyadı, ana-baba ad soyad, anne kızlık soyadı ve telefon numaraları şuan bulunabiliyor. Listeye bir hafta önce ulaşmıştım ve maalesef kendimi de bulmuştum.. Banka verileri bankanın datasında saklı olduğu için sanmıyorum ama ulaşılması imkansız değil. Parama bir şey vs. olur diye şüphe duyuyorsanız eğer maaşınız yattıktan sonra vs. bankamatikten çekiniz, sadece online otomatik ödeme vs. için ödeyecek miktarı hesabınızda bırakınız ve e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken sanal kart kullanmaya özen gösteriniz.

T.C. kimlik numarası, kişinin adı-soyadı, ana-baba ad soyad, anne kızlık soyadı ve telefon numaraları şuan bulunabiliyor. Listeye bir hafta önce ulaşmıştım ve maalesef kendimi de bulmuştum.. Banka verileri bankanın datasında saklı olduğu için sanmıyorum ama ulaşılması imkansız değil. Parama bir şey vs. olur diye şüphe duyuyorsanız eğer maaşınız yattıktan sonra vs. bankamatikten çekiniz, sadece online otomatik ödeme vs. için ödeyecek miktarı hesabınızda bırakınız ve e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken sanal kart kullanmaya özen gösteriniz.
Hocam bunlara bir şey yapmayacaklar mı bu işin sonu hiç iyiye gitmiyor.

Banka çalışanı bunu yapabilir.

Öyle yerlere kendinizi sorgulamak amacıyla verilerinizi girmeyin. Yoksa da elde etmiş olurlar.

Veri girmiyorsunuz bile ad soyad ile T.C. ve yedi sülalenizi gösteriyor.
Hocam bunlara bir şey yapmayacaklar mı bu işin sonu hiç iyiye gitmiyor.
Daha cami yapıcaz kardeşim.Vatandaşların kimliğinin ne önemi var.Başkanımız medrese ve külliyeleri geri açacak para lazım.(!)

Bu bilgiler ile bankanızın güvenliğini geçebiliyorlar ise bu bankanın rezaletliğinden kaynaklanır. Paranız çalınsa bile yasal yollar ile paranızı geri alabilir ve bankaya tazminat davası açıp süreç içerisinde kaybınızı telafi edebilirsiniz. Bankalar bu bilgilerin piyasada toz gibi uçuştuğunu biliyor, bu tarz basit yollar ile müşterilerin hesaplarına erişimine izin vereceklerini sanmıyorum. Sizin telefonunuza ya da cihazınıza virüs bulaşır ve oradan hesabınıza erişim sağlayıp paranızı çalarlar ise orası ayrı bir mevzu.

Veri girmiyorsunuz bile ad soyad ile T.C. ve yedi sülalenizi gösteriyor.

Daha cami yapıcaz kardeşim.Vatandaşların kimliğinin ne önemi var.Başkanımız medrese ve külliyeleri geri açacak para lazım.(!)
Gerçekten artık bu son noktaydı bu ne ya. Millet hiç mi uyanmaz hiç mi ses çıkarmaz.

e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken sanal kart kullanmaya özen gösteriniz.
Ben Maximum kartın dinamik CVV sini kullanıyorum. 5 dakikalık CVV kodu zaten asıl kodu bilmeyen hiçbir şey yapamaz. Sadece kart numarası yetmiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı