Bankadan altın almak

Kuvvetturk albaraka gibi katılım bankalarından hatta Kuvvetturk'ün atmlerinden bile Fizik'i gram altın alabilirsiniz kuvvetturk senin bankan üzerinden internet bankacılığı ile anlık 6 24 alış satış yapabilirsiniz. Diğer bankalarda makas fazladır oyuzden senin bankandan alıp satmak daha karlı.

Vakıfbank da gold hesabı açabilirsin. Evinde sakladığın altınları genelde çarşamba günleri altın günü düzenleyip bankaya hesabına yatırıyorlar. 22 ayar olan altınların 24 ayar altına çevriliyor ve altının artış ve azalışına göre kur hareketlerinden ederi etkileniyor.

Böyle bir şey mümkün mü? Hangi bankadan altın alabilirim? Kura mı bağlı? Normal kuyumculardan daha güvenli olacağı kesin, fiyatları benzer olsa gerek.
Kuveyt Türk, Vakıfbank, Albaraka, Akbank, Garanti ve ING bankalarından altın alabilirsiniz. Fakat altını hesapta bekletmek yerine fiziki olarak isterseniz bi arayıp sormanız gerek hangi şubede olup olmadığını. Her şube bulundurmayabiliyor çünkü. Ayrıca Kuveyt Türk ATM’lerinde altın çekebiliyorsunuz diye biliyorum. Ama fiyatlar biraz pahalı olabilir. Mesela dolar 6 TL iken ING bank’tan dolar almıştım ama dolar başına 26 kuruş fazla ödemiştim. Güvenilir bir kuyumcudan alıp da şubeden yatırmak daha karlı olabilir.

Benzer fiyatta olur.
Aldığınız altını hatta altın hesaplarında tutabilmeniz lazım.

Ancak her bankanın altın satışı yok diye biliyorum.
Ben normal bir şekilde alıp evde tutmak istiyorum, kuyumcular ne kadar güvenlidir? Sahte çıkma olasılığı var mı? Bir de altının gerçek olduğunu nasıl anlarım?
Yıllardır banka üzerinden alırım. İnternet veya mobil bankacılıktan altın hesabı açıyorsun ve gün içinde istediğin vakit alabiliyorsun. Mesai saatleri dışında almanı tavsiye etmem. Çok fazla makas oluyor.
Ancak banka işlerine girişecek durumda ve yaşta değilim. Daha çok bir süre evde tutup, sonrasında ise yatırım yapmayı amaçlıyorum.
Kuveyt Türk, Vakıfbank, Albaraka, Akbank, Garanti ve ING bankalarından altın alabilirsiniz. Fakat altını hesapta bekletmek yerine fiziki olarak isterseniz bi arayıp sormanız gerek hangi şubede olup olmadığını. Her şube bulundurmayabiliyor çünkü. Ayrıca Kuveyt Türk ATM’lerinde altın çekebiliyorsunuz diye biliyorum. Ama fiyatlar biraz pahalı olabilir. Mesela dolar 6 TL iken ING bank’tan dolar almıştım ama dolar başına 26 kuruş fazla ödemiştim. Güvenilir bir kuyumcudan alıp da şubeden yatırmak daha karlı olabilir.
Kocaeli/Gebze'de kuyumcu dolu hocam, altının gerçek olup olmadığını nasıl anlarım?
Vakıfbank da gold hesabı açabilirsin. Evinde sakladığın altınları genelde çarşamba günleri altın günü düzenleyip bankaya hesabına yatırıyorlar. 22 ayar olan altınların 24 ayar altına çevriliyor ve altının artış ve azalışına göre kur hareketlerinden ederi etkileniyor.
Şu anda banka ile uğraşamam dostum. Annem için alacağım, maksadım emekli olunca bankada dursun lazım olur falan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı