Bankalardaki toplam limit

Makaleler
2
Arkadaşlar güncel olarak sürekli kredi kartı kullanıyorum odemelerim duzenli. Buraya kadar sıkıntı yok, şimdi iki bankadan kredi kartı kullanıyorum, ikisinde de öğrenci gözüktüğum için limitim artmıyor, bankaya gidip konustum, odemelerim çok iyi ama yasa gereği artmıyormus. Başka bankadan kredi kartına basvurunca da red yiyorum. Bildiğiniz sakal bıyık misali ne limiti artırabiliyorum, ne başka bankadan kart çıkartabiliyorum, bunu aşmanın bir yolu var mıdır? Çok aktif EnPara hesabı kullanıyorum, EFT, otomatik ödeme, fatura ödeme gibi ama kredi kartına basvurunca oda red veriyor. Bu sınırı aşmanın yolu var mıdır sürekli karta para yatırıp çekmekten bıktım, ön ödemeli karta dönüştü :)

Arkadaşlar güncel olarak sürekli kredi kartı kullanıyorum odemelerim duzenli. Buraya kadar sıkıntı yok, şimdi iki bankadan kredi kartı kullanıyorum, ikisinde de öğrenci gözüktüğum için limitim artmıyor, bankaya gidip konustum, odemelerim çok iyi ama yasa gereği artmıyormus. Başka bankadan kredi kartına basvurunca da red yiyorum. Bildiğiniz sakal bıyık misali ne limiti artırabiliyorum, ne başka bankadan kart çıkartabiliyorum, bunu aşmanın bir yolu var mıdır? Çok aktif EnPara hesabı kullanıyorum, EFT, otomatik ödeme, fatura ödeme gibi ama kredi kartına basvurunca oda red veriyor. Bu sınırı aşmanın yolu var mıdır sürekli karta para yatırıp çekmekten bıktım, ön ödemeli karta dönüştü :)
İki kartı kapatıp tek bir yerden alırsan toplam limit üzerinden değerlendirilebilir ve yüksek limitli tek bir kartın olmuş olur. Fakat yaş ile ilgili bir limit olduğu konusunda bilgim yok.

Tek kredi kartı kullan. Kullanmadığın kartını iptal edersen onun limiti boşa düşer. Tek ve yüksek limitli bir kredi kullanmanı öneririm.

Tek kredi kartı kullan. Kullanmadığın kartını iptal edersen onun limiti boşa düşer. Tek ve yüksek limitli bir kredi kullanmanı öneririm.

İki kartı kapatıp tek bir yerden alırsan toplam limit üzerinden değerlendirilebilir ve yüksek limitli tek bir kartın olmuş olur. Fakat yaş ile ilgili bir limit olduğu konusunda bilgim yok.
Dediğiniz gibi yapınca yine aynı limit olmuş oluyor, sadece tek karta düşmüş oluyor.

Enpara bana da kredi kartı vermiyor, ekpara dahi vermiyor oysa bu güne kadar tüm para akışımı enpara üzerinden gerçekleştirdim, artık canıma tak etti ve maximum gold kart aldım ve mutluyum.

Yasa gereği 1000tl idi sanırım limit. Ama teb bana kart vermişti okulda bilgilerimi toplayan birisi aracılığıyla ve şu an limitim 2400. onun yanında 1000 tl daha olan var öğrenciyim nasıl verdiler bilmiyorum

Dediğiniz gibi yapınca yine aynı limit olmuş oluyor, sadece tek karta düşmüş oluyor.

1000TL + 1000TL iki kartın varsa ve bu iki kartını da iptal ettirirsen sana başka bir banka 2000TL'lik bir kart verebilir. Bu yeni kanun ile bu şekilde işliyor. Ancak eskiden bu şekilde değildi.

Ancak bu kart limiti (1000TL diyelim) kanun çıkmadan önce tanımlanmış ve bankalar sana 1000TL limitli iki kart vermişse. (Dediğim gibi eskiden ortak limit yoktu) Tüm kartlarını iptal ettirsen bile limitin gene 1000TL olur.

Kredi kartı limiti ise tamamiyle, belgeyebilceğin aylık gelirin ve doğru, düzgün kredi kart kullanımın (ya da banaka kredisi) ile yükseltilebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı