Bankaya döviz yatırılır mı?

LXYEAN1

Hectopat
Makaleler
3
Biraz nakit dolarım var, yaz için Schengen vizesine başvuracağım başvuru sırasında banka hesaplarınada bakılıyormuş sanırım o yüzden bu paranın da gözükmesi için bankaya yatırmayı düşünüyorum. Garanti Bankasını kullanıyorum. Şubeye gidip direk olarak parayı yatırabiliyor muyum? Herhangi bir ücret, komisyon öder miyim, yatırma limiti var mı?

Banka çalışanları size daha iyi bilgi verecektir burada 10.000 kişiden 1 tane bankacı çıkacağını sanmıyorum gidip sorarsanız daha kesin bilgi alırsınız ayrıca yanlış bir işlemde "banka çalışanı böyle yapmamı söylediği için böyle yaptım ama bu işlem yanlışmış" diyerek hak talebinde bulunabilirsiniz ancak bu forumda gidip hesap sorma şansınız yok.

Normal de bu işlemi ATM'den de yapabilirsiniz. Araştırın bunu ATM'den oluyordur.

Şöyle kesin bir bilgi vereyim.
Parayı vize başvurusundan 3 ay önce bankaya koymanız gerek.
Fakat; Mayıs yani bu ay yatırıp gelecek ay vize başvurusu yaparsanız olumlu sonuçlanmaz.
Paranın 3 ay önce yatırılmasıda yetmiyor.
Üzerine konmalı her ay az çok.
Yani Mayıs 500$.
Haziran 100$-200$-250$
Temmuz 200$-300$ gibi.
Yani son anda yatırılan yada 1 sefer hesaba atılan dolar-euro dikkate alınmıyor...
Ayrıca vize verilirken extra evrak olması üzerinize olan Araç,Arsa,Ev daha kolay almanızı sağlar.
Ali bankaya 500$ attı. Öğrenci başka birşeyi yok. 2 ay sonra vize başvurusu yapsa 80% alamaz...
Aynı Ali üzerine Araba,ev,arsa olsa ve bunların evrakını Konsolosluğa gösterse yada aracı kuruma alması daha yüksek ihtimal olur..

Şubeye gidip yatırabilirsin. Vize başvurundan çok kısa bir süre önce yatırırsan sıkıntı olabilir başvuruda. En kısa sürede yatırmanı tavsiye ederim.
Normal de bu işlemi ATM'den de yapabilirsiniz. Araştırın bunu ATM'den oluyordur.
Hocam toplam 500 Dolar civarı var, temmuz ayı gibi vizeye başvurmayı düşünüyordum. Nasıl yapıyım kaç kaç yatırayım yada yatırayım mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…